Weer winst voor Broekster Boys · Foto('s):

Weer winst voor Broekster Boys

zaterdag 18 maart 2017

Afgelopen zaterdag speelde Broekster Boys thuis tegen hekkensluiter De Walde uit Oudega (W). Teams, die in degradatienood verkeren vechten voor de punten. Broekster Boys was gewaarschuwd na de overwinningen van de Walde van de laatste weken. Trainer Ron de Boer had Sander Jongsma en Jan Eisma in de achterhoede. Sjoerd Westra had weer een plaats in de basis.

De Walde neemt in eerste minuten de leiding
Eerst was het aftasten. Maar na zes minuten de uitbraak van de Walde. Geart Hiemstra plaatste de bal naar Wybren Landman en de bal verdween hoog in het doel (0-1). Een minuut later had Rienk de Haas de gelijkmaker op de schoen, maar het schot ging net naast. Een snelle aanval via Hendrik Bouma naar de Haas, die alleen voor keeper Prins kwam. Helaas faalde de topscorer van Broekster Boys. Daarna waren er twee uitvallen van de Walde, die toch gevaar opleverden. Keeper Vonk was steeds op zijn hoede en zo bleef het 0-1. Sjoerd Westra kopte namens Broekster Boys net naast.

De goed spelende Siemen Sake Kamstra schoot ook nog eens naast. Na een half uur werd het toch 1-1. Een mooie voorzet van verdediger Jan Eisma kwam op de voet van Piet Wessel Dijkstra, die goed afrondde. Ook Riemer Doornbos kreeg nog een kans, maar het schot ging over. In de slotminuten was het Hendrik Bouma, die de Boys op een verdiende 2-1 voorsprong bracht. En deze stand was tevens de ruststand. In de eerste minuten na de rust had Rienk de Haas kunnen scoren. Piet Wessel Dijkstra scoorde wel uit een moeilijke hoek de 3-1. Daarna kreeg Broekster Boys volop kansen.

Hendrik Bouma schoot te zacht in en zo bleef het 3-1. Na een kwartier was het Bouma, die de bal naar Abe Dreyer plaatste (4-1). Halverwege de tweede helft wisselde Ron de Boer de moegestreden Sjoerd Westra en Abe Dreyer. Twee verse A-junioren te weten Jos Regnerus en Vincent Hoekstra mochten het karwei afmaken. Twee mooie schoten van Piet Wessel Dijkstra troffen geen doel. Aan de andere kant verrichte keeper Johan Vonk een prima redding. Ook verdediger Oane Kooistra was attent en voorkwam een mogelijk doelpunt. Broekster Boys bleef komen en Rienk de Haas miste oog in oog.

Maar enkele minuten voor het eindsignaal wist de Haas toch nog te scoren (5-1). De spelers van Broekster Boys wisten toch nog een grote overwinning uit het vuur te slepen. Daardoor zijn de mannen uit Damwâld koploper in de derde periode. Volgende week wacht de streekderby in Dokkum tegen Be Quick Dokkum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00