Werkzaamheden Halvemaanspoortbrug Dokkum gestart

Woensdag 19-04-2017
DOKKUM - Op dinsdag 18 april startte aannemer Jansma uit Drachten met de werkzaamheden aan de Halvemaanspoortbrug in Dokkum. De brug wordt 30 centimeter opgehoogd en krijgt een nieuw brugdek ter versteviging. In augustus 2017 is de vernieuwde brug klaar voor gebruik.

De Halvemaanspoortbrug in Dokkum is gebouwd in 1952. Uit onderzoek blijkt dat de constructie van de brug en het brugdek niet meer in goede staat zijn en moeten worden vervangen. Omdat de brug voor watersporters dé toegangspoort is tot de Súd Ie, wordt de renovatie aangegrepen om de brug ook 30 centimeter te verhogen. Het aanzicht van de brug blijft grotendeels gelijk; de aannemer plaatst het metselwerk langs de randen van het dek en de bestaande leuningen terug.

Verkeersmaatregelen
Fiets- en voetgangers kunnen tijdens de renovatie via een fietsbrug gebruik blijven maken van de route naar het centrum. Voorafgaand aan de werkzaamheden plaatst de aannemer deze tijdelijke fietsbrug aan de noordkant van de Halvemaanspoortbrug. Automobilisten kunnen de binnenstad bereiken via de Woudpoortbrug, Aalsumerpoortbrug en Hanspoortbrug. Het Harddraverspark is bereikbaar via de Harddraversdijk.

Súd Ie en Wetterfront Dokkum
De werkzaamheden aan de Halvemaanspoortbrug maken deel uit van de tweede fase van het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum. Dit programma is een samenwerking tussen gemeente Dongeradeel, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds.

Súd Ie en Wetterfront Dokkum heeft als doel om de Súd Ie bevaarbaar te maken, waardoor er een unieke vaarroute ontstaat van Dokkum naar het Lauwersmeer.

terug naar overzicht
Werkzaamheden Halvemaanspoortbrug Dokkum gestartWerkzaamheden Halvemaanspoortbrug Dokkum gestartMeer info & foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Suzanne Klemann


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie