Wethouders op Haventoer in Kollumerland c.a.

Vrijdag 11-08-2017
KOLLUMERLAND C.A. - Vrijdag 11 augustus 2017 brachten  de wethouders Jan Benedictus, Paul Maasbommel  en Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. een bezoek aan drie jacht- en passantenhavens in de gemeente. Ze willen weten hoe het toeristisch seizoen wordt beleefd door de ondernemers. Voor de regio en de gemeente Kollumerland c.a. is recreatie en toerisme een belangrijke economische drager.

De jachthavens die bezocht werden waren: Jachthaven De Rijd in Kollum, Jachthaven ’t Skipjagersgat in Westergeest en Jachthaven Lunegat in Dokkumer Nieuw Zijlen.

Het Noordoost Friese landschap is in trek bij de water(sport) liefhebbers. Het aantal toeristen, dat onze regio bezoekt, groeit de laatste jaren. Noordoost Fryslan geniet steeds meer bekendheid en de onderscheidende kwaliteiten ‘rust en ruimte’ in een prachtig landschap worden steeds meer gewaardeerd. Bovendien is de vrijetijdssector een grote werkgever in Noordoost Fryslân.

Waterrecreatie is een belangrijk onderdeel van het toerisme. Het heeft voor de eigen inwoners en bezoekers aan de gemeente een bijzondere aantrekkingskracht. Het stimuleren van het watertoerisme in onze regio draagt bij aan het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de regio.

Door een intensief contact met recreatieondernemers blijft de gemeente goed op de hoogte van de plannen van bedrijven. Ook kan de gemeente dan ondernemers informeren over projecten, ontwikkelingen en subsidiemogelijkheden. De werkbezoeken lenen zich uitstekend voor die informatie-uitwisseling.

De jachthavens die bezocht werden waren zeer tevreden want het toerisme neemt nog steeds toe. Voor kollumerland c.a. is dit een belangrijke economische drager.

terug naar overzicht
Jachthaven "Rijd " KollumJachthaven Lunegat Dokkumer Nieuw ZijlenMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie