Wietse van der Land schiet Friese Boys naar overwinning · Foto('s):

Wietse van der Land schiet Friese Boys naar overwinning

zaterdag 27 april 2013

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen GSVV met 2-1 gewonnen. Wietse van der Land werd met een doelpunt vlak voor tijd matchwinnaar. Het eerste gevaarlijke moment kwam na drie minuten toen Sander Hoekstra hard op de vuisten van GSVV-doelman Johannes van der Meer schoot.

Namens de gasten tikte Wijtze Laanstra de bal naast en een schot van Lammert-Jan Brandsma werd goed gestopt door Friese Boys-goalie Auke Hoekstra. Na een goede aanval via Wietse van der Land en Eelke Venema kon Harmen Hietkamp aanleggen maar hij richtte te hoog. Na een half uur schoot Sander Hoekstra over na een voorzet van Eelke Venema.
Aan de overkant schoot Klaas Ykema uit de draai naast. Wietse van der Land lanceerde vervolgens Sander Hoekstra die deze keer snoeihard raak schoot, 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

Direct na de thee redde doelman Hoekstra bij een kans van Klaas Ykema. Sytze de Haan verscheen alleen voor het Friese Boys-doel maar legde de bal vervolgens breed waarna de Friese Boys-verdediging alsnog kon redden. Friese Boys claimde een strafschop toen Willem Jan Hiemstra onderuit ging, maar arbiter Reitsema floot niet.  De thuisclub mazzelde toen Klaas Ykema de paal trof. Nadat Sytze de Haan nog naast schoot werd het een kwartier voor tijd gelijk door invaller Pieter Pilat, 1-1. Louis Lyklema schoot daarna vrijstaand in de handen van Hoekstra. Twee minuten voor tijd viel de winnende treffer: Na een misverstand bij GSVV lanceerde Robert Kuipers Wietse van der Land die Johannes van der Meer passeerde, 2-1.

“We maakten veel te laat de aansluiting” vond Klaas Ykema van GSVV. “De eerste helft was min of meer gelijkwaardig, we deden niet onder voor Friese Boys. In de tweede helft waren we beter en maakten we tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Daarna speelden we alles of niets en gaven we veel ruimte weg. Zelf had ik enkele kansen waarvan er wel twee in hadden gemogen. We staan er momenteel goed voor en we zijn zeker niet kansloos in de nacompetitie”

Ïn de tweede helft kon het alle kanten op al had GSVV wat meer kansen” vond Sander Hoekstra van Friese Boys. “In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Toen had ik een goede mogelijkheid die had er in gemoeten maar de bal stuitte net even op waardoor ik overschoot. In de pauze hoorde ik overigens dat ik buitenspel stond. We hebben als team goed gewerkt vandaag”

© Foto’s: Sake Beerstra & Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00