WIK’34 verliest van NQL · Foto('s): Lia Bakker-Peterson
  Lia Bakker-Peterson

WIK’34 verliest van NQL

maandag 17 november 2014

Zaterdag 16 november stond er voor WIK’34 een streekderby op het programma. NQL uit Rinsumageest/Birdaad was de tegenstander. Geen onbekende ploeg voor WIK’34, want bijna elk competitieseizoen treffen deze twee korfbalclubs elkaar wel eens. Zo ook afgelopen veldseizoen, toen WIK’34 met zeven veldspelers verder moest spelen tegen acht van NQL. NQL wist toen de wedstrijd te winnen, dus WIK’34 was erop gebrand deze wedstrijd te winnen. Al snel kwam NQL op een 2-0 voorsprong. WIK’34 antwoordde met een inloopbal en maakte er 2-1 van. NQL was de eerste twintig minuten gretiger op de bal en wist beter de korf te vinden. Hierdoor keek WIK’34 al snel tegen een 7-2 achterstand aan. De laatste tien minuten van de eerste helft kon WIK’34 nog iets terug doen en dat zorgde voor een 7-4 ruststand.

Na de rust was het WIK’34 dat steeds gretiger werd en ook vaker de korf wist te vinden. Ze kwamen terug tot een stand van 10-8. NQL werd hierdoor wakker geschud en benutte op de juiste momenten de kansen om in het voordeel van WIK’34 te blijven. Door twee strafworpen kwam er weer een gaatje van vier doelpunten, 12-8.  WIK’34 antwoordde met een mooi afstandsschot, maar het was NQL dat meteen het verschil weer vier doelpunten maakte met een inloopbal. Met nog tien minuten te spelen stond er een stand van 13-10 op het scorebord. WIK’34 bleef knokken, maar zag elke keer de bal van de korf schieten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een stand van 15-11 in het voordeel van NQL. Ondanks het verlies kijken de WIK’ers met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Er is gestreden tot aan de laatste minuut en dat geeft moed voor de volgende wedstrijden. Volgende week zaterdag 22 november staat voor WIK’34 de uitwedstrijd tegen Harkema 1 op het programma.