Winst voor Broekster Boys door sterke tweede helft · Foto('s):

Winst voor Broekster Boys door sterke tweede helft

zondag 21 augustus 2016

Voor de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen werd de beste speler van het seizoen 2015/2016 gehuldigd. Deze keer viel de eer voor de aanvoerder en centrumspeler in de achterhoede van het vlaggenschip: Riemer Doornbos. Hij kreeg de meeste punten van de commissie. Na de huldiging was de start van de eerste bekerwedstrijd tussen Zaterdag tweede klasser Broekster Boys en Zondag tweede klasser GVAV Rapiditas uit de stad Groningen.

Broekster Boys startte met een fantasie opstelling. Immers Piet Wessel Dijkstra was een wedstrijd geschorst. Kas Huizenga, Sietse Rozema en Hendrik Bouma waren absent. Geblesseerd waren Rienk de Haas, Jorrit Iwan Koolstra, Durk van der Wal en Remco Kooistra. Hedzer Prins speelde in de achterhoede. Na een kwartier mochten de Groningers een penalty nemen na een overtreding op Ingman Liezenga. Liezenga schoot te zacht in en Krol stopte de penalty. Maar halverwege de eerste helft ging een schot van Juryan Dantuma net naast. Overigens speelde GVAV Rapiditas compleet inclusief topscorer Liezenga. Maar ze speelden wel met hun derde keeper, die overigens sterk keepte.

Intussen werden de Groningers sterker. Na een half uur wist Daniel de Vries de score te openen (0-1). Voorin had Jan Eisma kunnen scoren, maar de man uit de Westereen was nog niet scherp genoeg. Achtereenvolgens kwamen er kansen voor Siemen Sake Kamstra, Abe Dreyer en Juryan Dantuma. Maar de stand bleef 0-1 en dit was ook de ruststand. Achterin had Hedzer Prins het moeilijk. De tweede helft startte Broekster Boys met enkele veranderingen. Voorin: Hedzer Prins, Juryan Dantuma en Abe Dreyer. Sjoerd Westra speelde net als voorheen aanvallend weer een belangrijke rol mee. Ronald Beintema speelde weer achterin, waar ook Riemer Doornbos een belangrijke rol speelde. Broekster Boys speelde een sterke tweede helft.

Een kopbal van Sjoerd Westra werd door een speler van GVAV Rapiditas van de doellijn gekopt. Maar na een kwartier kwam de bal via Sjoerd Westra bij Juryan Dantuma. Dantuma kopte tergend langzaam binnen (1-1). De aanvoerder van GVAV Rapiditas maakte halverwege de tweede helft een grove overtreding op Siemen Sake Kamstra. De aanvoerder moest met een rode kaart van het veld. Geel was er voor Juryan Dantuma voor aanmerkingen. Overigens had Durk Wijnsma van Broekster Boys daarvoor al geel ontvangen. Toch bleef de wedstrijd sportief. Abe Dreyer en Hedzer Prins misten daarna kansen. Een goed schot van Juryan Dantuma werd gestopt door de keeper. Er volgden drie corners voor Broekster Boys.

De mannen uit Damwâld werden oppermachtig. Een voorzet van Hedzer Prins kwam bij Abe Dreyer, die de 2-1 scoorde. Sjoerd Westra werd ook nog eens gevaarlijk. Invaller Jongsma wist Abe Dreyer te bereiken en deze schoot de 3-1 binnen. In de slotfase nog eens een goed schot van Sjoerd Westra. Gescoord werd er niet meer, maar Broekster Boys won dankzij een sterke tweede helft met 3-1. Komende dinsdagavond op het hoofdveld wacht Drachtster Boys.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00