Winsum maakt einde aan lange ongeslagen reeks van VV Buitenpost

Maandag 20-03-2017
WINSUM - VV Buitenpost heeft zaterdag met 1-0 verloren bij Winsum. Met het verlies komt een einde aan een lange ongeslagen reeks. De vorige verliespartij was op 3 december toen in Steenwijk Olde Veste met 2-1 te sterk was.

Buitenpost had het in Winsum lastig tegen de compact spelende thuisploeg, met de grote, sterke spits Rick Schaaphok en de snelle aanvaller Wouter Bloem. Toch kreeg Buitenpost in de eerste helft een uitgelezen kans om op 0-1 te komen. Joran Olijve werd in het strafschopgebied gevloerd en nam zelf de penalty. De trefzekere specialist mikte echter recht op de keeper die de bal kon stoppen. Na deze tegenvaller bleef Buitenpost de beter voetballende ploeg en creëerde de ploeg enkele kansjes. Een fout achterin bij de Blauwkes werd na ruim een half uur fataal. Wouter Bloem profiteerde uitstekend en zette de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft kon Winsum hun geliefde spel spelen. Het team maakte het speelveld klein en loerde op de counter. Toch kwam Buitenpost goed uit de kleedkamer met direct een 100% kans voor Martijn van Roeden en een goede mogelijkheid voor Rudmer Loonstra die gepakt werd door de keeper. Al na tien minuten in de tweede helft bracht trainer René van der Weij aanvaller Rik Weening voor verdediger Chiel de Jong. Buitenpost ging alles op alles spelen, maar bracht voorin te weinig. Winsum speelde verdedigend goed en had de linies dicht op elkaar te staan waar de Blauwkes moeilijk doorheen kwamen. Zo bleef de 1-0 op het scorebord staan.

terug naar overzicht

© Foto's: Kiepie.nl


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie