WTOC krijgt te weinig · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC krijgt te weinig

zondag 08 oktober 2017

Zaterdag speelde WTOC de tweede thuiswedstrijd dit seizoen in de spannende 3e klas B. Op een regenachtig “Sportpark de Wygeast” werd rond half drie afgetrapt nadat Larissa Rekker de aftrap met de door Derk van der Kloet gesponsorde wedstrijdbal in de goal had geschoten. Dit keer was de tegenstander VV Dokkum.

Vanaf de aftrap was het WTOC die van zich liet spreken. De aanval werd gezocht wat resulteerde in de 1-0 in de 5e minuut. Doelpuntmaker was Tedo de Bruin. WTOC drukte na de 1-0 door wat nog een schot tegen de paal opleverde. Daarna was het Dokkum wat door wat rustiger aan de bal de wedstrijd domineerde tot aan de rust. Goals konden dan ook niet uitblijven. In de 12e minuut was het Jitse Keizer die onder druk van Jan Gerrit Tacoma in eigen doel schoot 1-1. Net voor rust was het Martijn Jongeling die op dat moment de terechte 1-2 op het scorebord liet noteren.

Na de rust een beter WTOC, er werd druk naar voren gezet wat resulteerde in diverse kansen en mogelijkheden. In de 66e minuut was het raak, Tedo de Bruin kopte de 2-2 binnen. WTOC wilde meer en ging vol op de aanval. Helaas werd door de aanvalskracht de verdedigende taken iets wat onderschat wat natuurlijk met een tegenstander als Dokkum met spelers als Martijn Jongeling niet kan worden gedaan. Door een persoonlijke fout in de verdediging veroverde Jongeling de bal in de 81e minuut en kon ongehinderd op keeper Hoiting afgaan die hem ook niet van scoren af kon houden. 2-3 dus. WTOC de laatste minuten vol op de aanval maar niet echt overtuigend. Dokkum loerde op nog een counter dus werd er eigenlijk op twee gedachten gehinkt door de thuisclub waardoor ze niet echt meer gevaarlijk werden.

Een penalty na een overtreding op Nyckle Smeding  had er nog gegeven kunnen worden maar scheidsrechter van Duinen die verder wel goed leidde vond dat niet nodig. Conclusie was van beide clubs na afloop dat een gelijkspel eigenlijk terecht was  geweest. De gelukkigste heeft gewonnen. Het verschil zat hem vandaag in de details. Het zat de mannen uit Westergeest, Triemen en Oudwoude niet echt mee vandaag. Een punt had er zeker in gezeten gezien het spelbeeld. Het blijft voetbal en dat is wat het spel zo leuk houdt. Volgende week de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Waskemeer, de punten zullen vast eens komen.

WTOC – Dokkum 2-3
Doelpunten: WTOC: Tedo de Bruin 2 keer.
Dokkum: Jitze Keizer (WTOC) dus ed, en Martijn Jongeling 2 keer.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00