WTOC geeft voorsprong weg in slotminuut · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC geeft voorsprong weg in slotminuut

zondag 19 februari 2017

Het is altijd sneu als je voor staat en het scorebord op 90 minuten staat en als je dan alsnog met een gelijkspel genoegen moet nemen. Het was AVC dat voortvarend aan de wedstrijd begon. Ze creëerden nog al wat kansen. WTOC kwam maar niet onder de druk uit en het speelde zich voornamelijk af op de WTOC helft.

Met enkele geweldige reddingen liet keeper Foeke Dijkstra zien dat hij het nog niet verleerd had. Hij hield WTOC op de been.  Het kon eigenlijk niet uitblijven en in de 40e minuut was het dan raak. Knullig balverlies van routinier Arend Castelein  leidde tot het doelpunt voor AVC  Jelmer van  der Veen was de afmaker, 1-0.

Na de thee een heel ander WTOC nu werd er wel gestreden om iedere meter. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Met een snoekduik van Erik Jan Dijkstra kopte hij raak 1-1. Beide elftallen waren verder niet bij machte om de wedstrijd een wending te geven. Klaas Bosma verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door debutant Riemer Bijlstra. In de 63e minuut kwam WTOC op voorsprong door Sipke Bijlstra 1-2. WTOC kwam goed weg toen de bal via de onderkant van de lat in de handen van Foeke Dijkstra belandde. WTOC leek de punten mee naar huis te nemen.

In de 90e minuut kwam AVC langszij door Johannes van der Veen. 2-2. In de resterende blessure tijd werd WTOC nog minimaal een strafschop onthouden door scheidsrechter B Brinkhuizen die pas in de 97e minuut affloot. Gezien alle kansen die AVC kreeg was WTOC tevreden met dit gelijke spel.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00