WTOC in leuk bekerduel voorbij buurman De Lauwers · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC in leuk bekerduel voorbij buurman De Lauwers

zaterdag 16 september 2017

Zaterdagochtend werd het veld van De Lauwers goedgekeurd voor de wedstrijd tussen de thuisploeg en WTOC. Na de warming-up (en hevige regenval) werd het duel uiteindelijk toch op het B-veld gespeeld. Dat was nog aardig te doen.Wiebe de Boer, verslaggever van RTV NOF werd voorzien van een tent, zodat hij niet in de regen zijn verslag hoefde te doen

In de eerste helft had WTOC het meeste balbezit en kreeg het legio corners, maar was het te onrustig en vaak foutief in balbezit. Na defensief gespartel kon een voorwaartse van De Lauwers alleen op keeper Hoiting van WTOC af hij schoof de 1-0 binnen. Nog voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte; Berend Jan Prins wist van afstand en via een verdediger de keeper op het verkeerde been te zetten. 1-1 was ook de stand waarmee de in verbouw zijnde kleedboxen werden opgezocht.

Kort na rust kreeg De Lauwers hun laatste kans van de wedstrijd. Één op één kwam Hoiting nu als winnaar uit de strijd en zo bleef het ook 1-1. Daarna was het WTOC wat de klok sloeg. Er werd aardig gevoetbald en dus kwamen er kansen. Na een voorzet vanaf links wist Jaap de Bruin een rebound binnen te werken. Even later werd een hoge voorzet van Jitse Keizer door de 2e keeper van De Lauwers (zonder handschoenen) van de lijn gehaald. Helaas leverde dit noch een elf-metertrap noch een corner op. Een kwartier voor het einde gooide Sybren Bosma de wedstrijd in het slot. Met een bekeken schot noteerde hij de eindstand: 1-3.

Komende dinsdag speelt WTOC de inhaalwedstrijd uit tegen Eastermar. Beide ploegen wisten twee bekerwedstrijden te winnen, het zal er dus om spannen wie zich voor de knock-out fase weet te plaatsen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00