WTOC verliest in doelpuntrijk duel van VV Waskemeer · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC verliest in doelpuntrijk duel van VV Waskemeer

zaterdag 14 oktober 2017

Zaterdag stond de wedstrijd VV Waskemeer – WTOC op het programma. Nog nooit in de historie hebben deze teams het tegen elkaar opgenomen, met recht een première dus. Voor WTOC begon de wedstrijd met een flinke domper.

Aanvoerder Berend Jan Prins blesseerde zich in de warming up en kon dus niet aan de wedstrijd beginnen. Gepuzzel in de verdediging voor de WTOC staf dus. Vanaf het begin was duidelijk wat Waskemeer wilde. WTOC op eigen helft lokken en daarna met veel energie en snel druk op de bal de tegenstander verrassen met  talenten als Mitchell Schievels en Regillio Holder. WTOC was vanaf het begin de kluts kwijt in de verdediging wat ook wel blijkt uit de score. Door persoonlijke fouten achterin werd er in de 11e en 14e minuut gescoord door Waskemeer. Doelpunten van Jurrien Hummel en Mitchel Schievels.

In de 16e minuut deed WTOC iets terug, 2-1 door Sybren Bosma. Wie dacht dat het tij voor WTOC ging keren kwam bedrogen uit. Geheel terecht maakte Waskemeer de 3-1 en zelfs 4-1, nog voor rust. Het aantal kansen voor de thuisclub was de helft meer dan die van de bezoekers. Met name verdedigend stond het bij WTOC niet scherp, dus niet goed. In de rust had de staf kort de tijd om de wedstrijd nog te doen kantelen.

Na de thee een heel ander WTOC wat vanaf de aftrap duidelijk maakte dat er misschien toch nog wel wat te halen viel. In de 71e minuut maakte Sybren Bosma uit een vrijetrap de 4-2, en 3 minuten later zowaar de 4-3 door Tedo de Bruin. WTOC was een totaal ander WTOC dan voor rust. De spanning steeg, ook zeker bij VV Waskemeer, die natuurlijk al dachten dat de buit binnen was. Niets was minder waar, het uiterste werd gevraagd van de thuisclub. Alles werd uit de kast gehaald om WTOC uit het ritme te halen.

Na enkele scrimmages voor de goal van Waskemeer kwamen ze ook nog in de slotminuten gevaarlijk voor keeper Hoiting van WTOC, maar hij redde. Na ruim 94 minuten floot scheidsrechter Schuurman voor het eindsignaal. Een opluchting voor Waskemeer, een teleurstelling voor WTOC, die op basis van de tweede helft toch wel een punt had verdiend. Tip voor WTOC: maar gauw de 1e helft vergeten of in ieder geval ervan leren. Volgende week voor WTOC de uitwedstrijd naar Zwaagwesteinde, altijd garant voor spektakel en gezelligheid natuurlijk.

VV Waskemeer – WTOC: 4-3