WTOC verliest thuisduel van Minnertsga · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC verliest thuisduel van Minnertsga

zaterdag 10 maart 2018

Op sportpark ‘De Wygeast’ kreeg WTOC zaterdag bezoek van Minnertsga. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor WTOC dat op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend had. Het werd echter een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil, 0-1.

De eerste kans was voor de gasten. Na een hoekschop schoot Hendrik Kootstra over. Aan de overkant schoot Berend-Jan Prins naast. Een schot van Sybren Bosma werd een prooi voor gasten-doelman Jorn Helder. Minnertsga nam de leiding toen Enne Joostema een pass van Marten Bergsma doeltreffend afrondde, 0-1. De geblesseerd geraakte Berend-Jan Prins liet zich daarna vervangen door Lars Merkus. Een inzet van Jaap de Bruin verdween over de lat en een vrije trap van Sybren Bosma in de korte hoek werd een prooi voor Jorn Helder. Nadat Remco van der Mossel naast het WTOC-doel schoot werd het vlak voor de thee bijna 0-2 toen verdediger Bart Stroosma via de handen van doelman Geoffrie Hoiting tegen de lat kopte.

Na de thee zag het publiek een veel feller WTOC. De eerste mogelijkheid was voor WTOC-aanvaller Jilles Bosma, maar doelman Helder bracht redding. Een vrije trap van Jilles Bosma werd uit de doelmond gehaald. Ook de geblesseerde Aant Keizer moest daarna zich laten vervangen. Een prima actie van Jilles Bosma leverde geen treffer op. Enne Joostema haalde de bal uit de doelmond. Jaap de Bruin zag zijn inzet, na een pass van Jitze Keizer, overgaan. Een voorzet van Jilles Bosma belandde op het hoofd van Jaap de Bruin maar zijn kopbal belandde precies in de handen van Jorn Helder. De Minnertsga-doelman tikte een schot van opnieuw Jaap de Bruin tot hoekschop. WTOC zette alles op alles en kreeg kansen; Lars Merkus tikte van dichtbij net naast, Jilles Bosma zag zijn inzet over de lat verdwijnen en Jaap de Bruin kopte opnieuw in de handen van doelman Helder. Verdediger Jan Smid speelde in de laatste fase in de aanval, kreeg een kopkans, maar hij zag het leer naast het doel verdwijnen. WTOC nam alle risico’s en daardoor kregen de gasten mogelijkheden op 0-2 maar doelman Hoiting redde voortreffelijk bij een kans van Jildert de Vries en ook invaller Geert Andringa kwam niet langs Hoiting waardoor het 0-1 bleef.