Winst voor WTOC VR1 tegen de Lauwers · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Winst voor WTOC VR1 tegen de Lauwers

zondag 16 april 2017

Zaterdag werd de inhaalwedstrijd tegen de Lauwers VR1 gespeeld. Altijd een lastige tegenstander voor de dames van WTOC, ook al bezet de Lauwers op dit moment de laatste plek op de ranglijst.

Van onderschatting was dan ook geen sprake. De wedstrijd was goed en wel begonnen, toen Baukje Femke de Boer de 1-0 al binnen tikte. Een mooie aanval over links, werd door Thea v/d Velde verlegt naar rechts. Baukje Femke, die goed opkwam vanuit de linkshalf, schoot de bal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper. Een lekkere start, waardoor WTOC rustig op zoek kon naar een grotere voorsprong. Mooie aanvallen werden opgezet, kleine kansjes werden gecreëerd. Ook vanuit de tweede lijn werd zo nu en dan lekker uitgehaald, maar dit trof steeds net geen doel.

De Lauwers kon hier weinig tegenover zetten, probeerde vanuit de counter wel wat te forceren, maar de verdediging stond op scherp en onderschepte elke aanval. Mochten ze wel verder komen, dan stond daar keepster Willie Merkus haar doel goed te verdedigen. In de 20e minuut brak Sonja Rekker door op rechts. Zij legde de bal vervolgens goed breed op Maaike van Kammen, die de bal prima binnen tikte. De tweede helft was eigenlijk wel een beetje gelijk aan de eerste. Na een kwartier spelen werd het 3-0 door wederom een doelpunt van Maaike van Kammen. Sonja Rekker maakte de actie weer over rechts en zette de bal voor. In eerste instantie werd de bal gemist door Thea van der Velde.

Gelukkig stond Maaike daarachter om de bal op te pikken. Door een mannetje te passeren stond zij vervolgens oog in oog met de keeper en faalde niet. In de 75e minuut kon de Lauwers dan toch wat terug doen. Een goede aanval over links werd onhoudbaar binnen geschoten. In de resterende tijd werd er door beide partijen niet meer gescoord en de eindstand eindigde in 3-1 winst. Weer 3 punten rijker waardoor WTOC VR1 nog steeds volop meedoet om het kampioenschap.

Op dit moment staat WTOC tweede met één punt minder dan de nummer één, ST. ONT/Rottevalle VR1. Met nog 5 wedstrijden te gaan, waaronder de uitwedstrijd naar ST. ONT/Rottevalle is er nog van alles mogelijk. De dames uit Oudwoude kunnen dan ook alle steun en support gebruiken. Aanstaande zaterdag 22 april om 14.30 uur wederom thuis tegen de nummer 3 st. SC Kootstertille/Drogeham VR1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00