Zakelijke overwinning DTL op Joure · Foto('s):

Zakelijke overwinning DTL op Joure

maandag 11 december 2017

Afgelopen zaterdag trad de selectie van DTL aan tegen Joure. Na de mooie 18-11 overwinning van DTL 2 was het aan DTL 1 om dit goede voorbeeld te volgen. DTL startte met Nynke de Graaf in de basis voor de afwezige Sietske de Vries. Daarnaast maakte Pieter Anne Posthumus zijn rentree na een lange vakantie.

DTL was er alles aan gelegen om aansluiting bij de bovenste teams te houden en afstand te nemen van de onderste plaatsen. Hier was Joure de ideale tegenstander voor en het was dan ook DTL die voortvarend aan de wedstrijd begon. Er werden mooie lange aanvallen opgezet was resulteerde in een 5-1 voorsprong. DTL gaf gelijk aan dat er voor de tegenstander in de goed gevulde sporthal in Holwert niets te halen viel. Door voornamelijk van afstand zuiver te schieten wist DTL de voorsprong in de eerste helft uit te breiden tot 10-4. Joure gaf zich echter nog niet helemaal gewonnen en kort voor rust wisten ze met 2 goals het verschil iets te verkleinen tot een 10-6 ruststand.

Het was zaak om in de 2e helft direct de score weer uit te breiden en zodoende de overwinning veilig te stellen. Dit slaagde prima. Er werden lange aanvallen opgezet en dit resulteerde in een 13-7 tussenstand. De winst was hiermee eigenlijk al veiliggesteld maar de overwinning nog meer glans meegeven slaagde helaas niet. De doelpuntenmachine begon wat te haperen en dit stelde Joure in het slot van de wedstrijd nog in staat om de score iets draaglijker te maken. Daar maakten ze dankbaar gebruik van maar bij een 16-13 stand vloot scheidsrechter Keuning voor de laatste maal en was de dik verdiende overwinning voor DTL een feit.

Met deze zakelijke overwinning blijft DTL in het spoor van de koplopers. Één van de koplopers is het geroutineerde WWC. Uitgerekend de volgende tegenstander van DTL. Het belang om deze wedstrijd te winnen is groot en DTL zal er alles aan doen om ook dan de punten mee naar Hantum te nemen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00