Zege voor ASC’75 bij Suameer · Foto('s):

Zege voor ASC’75 bij Suameer

zondag 11 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober stond voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum de wedstrijd uit bij Suameer op het programma. Bij prima voetbalweer werd er om even voor half 3 afgetrapt en was het ASC dat het heft direct en overtuigend in handen nam. Al binnen vijf minuten kreeg het een aantal kansjes waarvan die van Han Zwart een eerste treffer opleverde, toen hij alleen richting de Suameerder goalie kon oprukken en mocht afronden wat, zij het met enige hulp van de doelman, de 0-1 opleverde.

Met de voorspring op zak was het wat makkelijker voetballen voor ASC en ging het op zoek naar een volgende treffer. Deze treffer had al na tien minuten kunnen vallen, maar een schot van Tamme de Boer ging net voorlangs waardoor Suameer in de wedstrijd bleef. Na een minuut of twintig leek het tot dan toe uitstekend spelende ASC de teugels enigszins te laten vieren en kreeg Suameer wat meer balbezit, wat eigenlijk niet nodig leek. Suameer leefde hierdoor een beetje op en profiteerde van een momentje van zwakte in de ASC defensie en was het Jaap Pietersma die Suameer naast ASC bracht door de 1-1 binnen te schieten. ASC was na deze treffer even van slag, maar echt gevaarlijk werd Suameer niet.

Na ruim een half uur wist ASC zich te herpakken en nam het weer duidelijk het initiatief. In de zesendertigste minuut werd dit beloond met een treffer van Marco de Haan, na goed voorbereidend werk van Hilbrand Benedictus op de achterlijn, waardoor ASC op een 1-2 voorsprong kwam. Hierna kwam de wedstrijd in een iets rustiger vaarwater en werd er ook met een 1-2 stand op het scorebord gefloten voor het rustsignaal. Na de pauze was de intentie aan de kant van ASC direct duidelijk: de genadeklap uitdelen aan Suameer. Al in de eerste minuut had het 1-3 kunnen worden, ook drie minuten later had dit gekund, maar ASC ontbeerde een stukje geluk en zo hield het de hoop van Suameer op een beter resultaat in leven. Het hierop volgende half uur had het op het veld meer van een schaakpartij dan een voetbalwedstrijd, want geen van beide ploegen slaagde er op dat moment in om een fatsoenlijke aanval op te zetten en werd de bal veelal lang richting een tegenstander gegeven, dia dat op zijn beurt dan ook weer deed.

Met nog toem minuten te gaan in de officiële speeltijd wist ASC weer aan voetballen toe te komen en had Suameer de nodige overtredingen nodig om de aanvallen van ASC af te slaan. In de slotminuten had Erik Posthumus de beste kans om de 1-3 te maken, maar zijn kopbal na een harde vrije trap van Tamme de Boer mistte de juiste richting. Een klein smetje op de wedstrijd werd de tweede (makkelijk gegeven) gele kaart voor jongeling Niels Weening van ASC, die zich dit seizoen tot een prima vaste waarde heeft ontwikkeld, waardoor hij van de verder prima fluitende scheidsrechter met rood moest vertrekken. Met alleen nog wat blessure tijd te gaan moest ASC het met een man minder nog even volhouden, dit leverde echter geen problemen op, waardoor ASC, met een terechte 1-2 overwinning, de drie punten kon bijschrijven. De volgende wedstrijd voor ASC is die thuis tegen Lions’66 op zaterdag 17 oktober om 14.00 uur

© Verslag: Gerrit van Dijk

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00