Zeven medailles voor Turn- en Gymsport Dokkum

Maandag 15-05-2017
VRIES - Op zaterdag 13 mei waren de toestelfinales voor de eerste en tweede divisie van District Noord in Vries. Zes turnsters van Turn- en Gymsport Dokkum hadden tickets voor toestelfinales behaald door tijdens de plaatsingswedstrijden bij de top vier te eindigen van Friesland, Groningen en Drenthe.

Chayenne Bosch begon de dag in de categorie instap N2 en mocht op alle toestellen meedoen. Ze begon op het toestel sprong, waar ze een mooie overslag over de pegasus en een goede arabier streksprong turnde. Ze greep met minder dan een tiende van een punt verschil net naast het podium op dit onderdeel. Aan de rekstok turnde ze voor het eerst de kip op een wedstrijd en dit leverde haar de zilveren medaille op. Ook op de balk turnde ze met een strakke balkoefening naar het zilver. Het laatste onderdeel was vloer, waar Chayenne tot slot nog de bronzen medaille haalde.

In de tweede wedstrijdronde mochten Jenny-Lynn Kootstra en Jildou Halma aantreden in de categorie Jeugd N3. Ze begonnen op de balk, waarbij Jildou een mooi boogje turnde en Jenny-Lynn de arabier. Beide bleven ze de hele oefening keurig op de balk staan. Op het toestel sprong turnde Jenny-Lynn een mooie half in – half uit en Jildou de half in – heel uit. Jildou was de enige met deze moeilijke sprong en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Tot slot mocht Jenny-Lynn haar brugoefening turnen. Erg spannend, omdat ze pas had leren reuzen aan de brug en dit graag wilde laten zien. De oefening slaagde en Jenny-Lynn kan enorm trots zijn op zichzelf!

Swany de Haan en Evelyn Bakker kwamen in de derde wedstrijdronde in actie bij de Junioren C. Swany had zich geplaatst voor het onderdeel vloer, maar het was tot aan de dag van de wedstrijd spannend of het zou lukken om deel te nemen vanwege een blessure. Swany stond er gelukkig en heeft knap een overslag streksalto en de anderhalve schroef achterover laten zien. Evelyn had zich voor de andere drie toestellen weten te plaatsen. Ze liet op de sprong een mooie tsukahara zien en ook op de balk turnde ze goed. Helaas viel Evelyn met de pirouette van de balk en kwam ze net een tiende van een punt tekort voor en podiumplaats. Toch mocht zij het podium nog betreden voor de bronzen medaille voor haar nette brugoefening. Ze turnde hier een nieuw gelukt element; het wippertje.

Margriet van der Meulen sloot de dag goed af bij de senioren A. Ze kreeg de bronzen medaille voor haar mooie vloeroefening. Op de balk turnde Margriet zo strak dat ze ondanks een val de concurrenten die op de balk bleven staan achter zich liet. Ze kreeg de gouden medaille voor dit onderdeel.

terug naar overzicht
Zeven medailles voor de 1e en 2e divisie turnsters T&GD
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie