Zevenklapper voor Broekster Boys · Foto('s): Marieke Elzinga-De Vries
  Marieke Elzinga-De Vries

Zevenklapper voor Broekster Boys

zondag 17 augustus 2014

Na twee oefenwedstrijden op “vreemde” bodem, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover dat de club aan het  eigen publiek kon laten zien waartoe ze in staat zijn. Kollum was de tegenstander en het afgelopen seizoen werd er in de competitie tegen deze club maar één schamel puntje gepakt. In deze onderlinge ontmoetingen werden er voldoende kansen gecreëerd maar ontbrak het aan de afronding. Zaterdag stond het vizier wel op scherp en wisten maar liefst zes spelers het net te vinden. Een overtuigende 7-2 overwinning was het gevolg.

Broekster Boys startte furieus. De mannen waren er op gebrand om iets te laten zien en bij flagen werd er fantastisch gevoetbald. Dat resulteerde in een handvol kansen maar geen doelpunten. Kollum kwam slecht sporadisch bij het doel van Krol maar kon daar geen potten breken. Na en half uur werd er op het middenveld een pittig duel uitgevochten. Hedzer Prins ging er uiteindelijk met de bal vandoor en wist het leer diagonaal en onhoudbaar in de kruising te knallen 1-0.

Vreemd genoeg verloor Broekster Boys daarna het veldoverwicht. Kollum wist een dikke vijf minuten later de gelijkmaker al te maken. Vanuit een corner bleef de bal liggen in het drukke doelgebied. De vele benen maakte het Krol onmogelijk om de bal te pakken en vanuit een schimmige verdween de bal in het doel 1-1. Niet veel later werd de bal knullig door Broekster Boys op het middenveld ingeleverd. De linkervleugelspeler ging er als een speer vandoor en liet een perfecte voorzet los. Krol was kansloos op de prima kopbal van de kollumer spits, 1-2 wat tevens de ruststand was.

In de rust wisselde Mulder Geert Lammert Wijnsma (die na bijna twee jaar blessureleed zijn rentree maakte) voor Sjoerd Westra, de jonge Juryan Dantuma verging Hendrik Bouma. Remco Kooistra kwam in het veld voor Jeroen IJsselmuiden.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste. Broekster Boys domineerde op het veld, kreeg kansen en gaf achterin niks weg. Juryan Dantuma was met zijn specifieke spel een plaag voor de Kollumer verdediger, en klopte met zijn optreden nadrukkelijk op de deur van trainer Mulder. In de zestigste minuut werd de meer dan verdiende gelijkmaker geproduceerd. Piet Wessel Dijkstra werd met een dieptepass aangespeeld en wist deze kans fraai te verzilveren 2-2. Daarna was het vooral Broekster Boys wat de klok sloeg. De spelers leken zich te willen revancheren van de onderlinge competitie wedstrijden.

Het grote verschil met deze ontmoetingen was dat de kansen nu wel benut werden. Siemen Sake Kamstra, en Albert Wijbenga ( penalty) tilden de stand naar 4-2. Kollum was verslagen en kwam amper tot aanvallen toe. Dat was vooral de verdienste van de spelers van Broekster Boys. In de 75e minuut werd het 5-2 door Piet Wessel Dijkstra en was de wedstrijd gespeeld. Dat er nog twee doelpunten terecht voor buitenspel werden afgekeurd mocht de pret niet drukken. Als er genoeg kansen gecreëerd en benut worden is er niet aan de hand voor deze ploeg. In de slotfase werd de score nog verhoogd en werd Kollum met een dikke nederlaag naar huis gestuurd. Juryan Dantuma scoorde de 6-2 en vierde zijn eerste doelpunt voor BB1 uitbundig.  Vlak voor tijd wist Riemer Doornbos een prima aanval op de juiste manier af te ronden 7-2.

Trainer Mulder was uiteraard een tevreden man. Als er zoveel kansen gecreëerd en vooral benut worden is dat een genot om naar te kijken. Dinsdagavond alweer de laatste oefenwedstrijd. Dan wordt er op het thuishonk om 19.00 uur afgetrapt tegen tweede klasser Hardegarijp. Zaterdag wacht dan de zware eerste bekerwedstrijd tegen het  uit de hoofdklasse gedegradeerde Berkum. Die wedstrijd zal ook op het Halehonk gespeeld worden. Aanvang 14.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00