Zilver op het EK voor Emmaly Bakker en Marije Kok

Maandag 09-10-2017
ALMERE - Elfhonderd majorettes uit 14 landen deden afgelopen weekend mee aan de Europese Kampioenschappen majorette 2017. Deze werd gehouden in het Topsportcentrum in Almere van 6 tot en met 8 oktober. Emmaly Bakker en Marije Kok deden mee in de categorie duo showtwirl junior.

In maart werden zij Nederlands Kampioen en verzilverden daarmee een ticket naar het EK. Na een half jaar extra hard trainen met hun coach Durkje Sijtsma en de bondstrainingen met verschillende befaamde instructrices konden ze dit weekend dan eindelijk hun routine aan Europa laten zien.

Zij mochten op de eerste kampioenschapsdag hun routine aan de meerkoppige internationale jury laten zien. Ze draaiden een no droproutine en haalden daarmee bijzonder hoge punten.

Zondag tijdens de prijsuitreiking bleek dat dit goed was voor een hele knappe zilveren plaats. De rest van de Nederlandse equipe deed het ook bijzonder goed. De medailleoogst was ongekend. Met vier keer goud, zes keer zilver en vijf keer brons kan zij terugkijken op een geslaagd EK in ons thuisland.

terug naar overzicht
Zilver op het EK voor Emmaly Bakker en Marije Kok
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie