Zuur verlies voor Be Quick Dokkum in Zuidhorn · Foto('s):

Zuur verlies voor Be Quick Dokkum in Zuidhorn

zondag 29 november 2015

Be Quick trainer Henk Konings zei het na afloop treffend: ‘Tot twintig minuten voor het einde was er niets aan de hand, we waren de bovenliggende partij’. Dat was een juiste conclusie. In het bewuste laatste deel van de wedstrijd boog de thuisclub een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Een grote teleurstelling voor de Dokkumer formatie.

Be Quick begon goed aan de wedstrijd, het was de gehele eerste helft de beter voetballende ploeg. De combinaties verliepen goed en Be Quick gaf verdedigend helemaal niets weg. Toch was het eerste kansje voor de thuisclub, maar de opstuitende bal op de rand van het strafschopgebied werd over het doel geschoten. Halverwege de eerste helft kreeg Be Quick een kans op 0-1, echter Marcel Stormer schoot de bal keihard tegen de lat. Dat was uitstel van executie, want een paar minuten later was het wel raak.

Uit een vrije trap van Piet Raap was het de hoog opspringende Jordi van der Weg die fraai raak kopte, 0-1. Een prachtig moment voor deze speler, die na een hele periode van geblesseerd zijn, zijn rentree maakte in het basiselftal. Voor rust werd Be Quick nog een paar keer gevaarlijk, maar de thuisclub kon de 0-1 vasthouden tot het rustsignaal. Na de thee speelde Zuidhorn nadrukkelijker op de aanval, al werden er weinig kansen gecreëerd. De Be Quick verdediging stond wederom goed onder leiding van de uitblinkende Jelmer Mullender.

Ynte Koopal kreeg aan de andere kant een vrije schietkans, maar de bal verdween over het doel. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd en Be Quick raakte de controle meer en meer kwijt. Ondertussen waren er steeds meer irritaties en scheidsrechter M.D. Kraan eiste een hoofdrol voor zichzelf op met een aantal zeer bijzondere beslissingen en omstreden gele kaarten. Be Quick keeper Redmer Jorna wist met een tweetal knappe reddingen de thuisclub van een treffer af te houden, maar in de vijfenzeventigste minuut viel dan toch de gelijkmaker via de voet van Jordi Schuilinga, 1-1.

Be Quick ging op jacht naar een nieuwe voorsprong maar moest al vrij spoedig verder met tien spelers. Spits Ynte Koopal kreeg zijn tweede kaart en mocht voortijdig vertrekken. De thuisclub zette aan voor een slotoffensief en kreeg de beloning. Een hoekschop van Jos Schuiling zeilde in één keer binnen en in de slotminuten zorgde Peter Janse zelfs nog voor de derde treffer, 3-1. Door dit resultaat verwisselden Zuidhorn en Be Quick van plaats op de ranglijst. Be Quick mag het zaterdag thuis opnemen tegen De Wâlde.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00