Zwaagwesteinde onderuit tegen Wykels Hallum · Foto('s):

Zwaagwesteinde onderuit tegen Wykels Hallum

zondag 20 april 2014

Zwaagwesteinde heeft de topprestatie van vorige week geen goed vervolg gegeven. Het tegen degradatie strijdende Wykels Hallum was met 1-2 te sterk op sportpark “De Wieken”. Nadat Doeke Yska de bal via de vingertoppen van doelman Johan Jan Kleefstra had overgeschoten, nam de thuisploeg de regie in handen. Wymer de Vries kwam net te laat om een voorzet/schot van Durk van der Wal binnen te tikken, maar na 9 minuten spelen was het raak. Sven Rozendal werd foutief afgestopt binnen de 16 meter en René Nauta faalde niet vanaf de stip: 1-0.

Zwaagwesteinde zette continu druk op de matige achterhoede van de gasten, maar buiten enkele hachelijke momenten, zoals een paar net niet te korte terugspeelballen, leverde dit geen echte kansen op. Het bleef bij afstandsschoten van Sven Rozendal en Wytze Pilat. Pilat probeerde zijn kunststukje van vorige week nog te herhalen, maar zijn corner miste nu het doel op een haar na. In de laatste tien minuten van de eerste helft kwamen de gasten uit Hallum iets beter in het spel en in de blessuretijd van de eerste helft volgde zelfs een doelpunt. Arbiter Boer gaf na een overtreding op het middenveld voordeel, negeerde vervolgens het vlagsignaal van assistent de Boer, maar toen Ybele Reitsma vrij voor doelman Kleefstra mocht aanleggen (en scoorde) floot hij alsnog voor de gemaakte overtreding op het middenveld. Hier kwam de thuisploeg goed weg en even later leverde Erik Post nog een gevaarlijk schot af, dat net over ging.

Zwaagwesteinde was dus gewaarschuwd, maar kwam uitermate slap uit de kleedkamers. Na 49 minuten kon Gwen Dijkstra bij de eerste paal dan ook simpel de gelijkmaker binnen tikken. De thuisploeg reageerde met een schot van Durk van der Wal voorlangs en een vrije trap van Dennis Stienstra over. Na 60 minuten volgde een enorme kans toen de bal uit een hoekschop voor de voeten van Wymer de Vries kwam, maar De Vries schoot de bal via het hoofd van een Hallumer over. Een dure misser, want 2 minuten later was het aan de overkant wel raak. Ybele Reitsma werd diep gestuurd. Arbiter Boer negeerde het vlagsignaal van assistent Minne de Boer, waarna Reitsma met een mooie lob doelman Kleefstra verschalkte: 1-2 na 62 minuten spelen.

Andre Polet kreeg even later de kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn poging ging naast. Zwaagwesteinde moest komen, maar de echte overtuiging ontbrak. Het was allemaal net niet, ook omdat er telkens een Hallumer been of ander lichaamsdeel in de weg stond. Rechtsback Jan Prins had wel bijna succes met een poging van ver (net naast) en invaller Jilt Venema had oog in oog met doelman Robin van der Meer teveel tijd nodig. Op de counter waren de Hallumers gevaarlijker, maar omdat Polet en consorten weigerden de wedstrijd te beslissen, bleef het spannend tot de laatste seconde. Zo had René Nauta vlak voor tijd zijn 2de van de middag kunnen maken, maar zijn volley werd van de doellijn gehaald.

Na een ruime blessuretijd floot arbiter Boer voor het einde. Vreugde bij de gasten, die zich hebben verzekerd van lijfsbehoud. Voor Zwaagwesteinde waren de druiven zuur. Toch kan men nog steeds de nacompetitie behalen. Indien VIOD of Be Quick Dokkum de 2de periode wint (grote kans), dan is de nummer 4 van de ranglijst ook verzekerd van nacompetitie voetbal. Op dit moment staat Zwaagwesteinde 1 punt achter op deze felbegeerde plaats. Met 2 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. De eerstvolgende wedstrijd is op 3 mei, uit tegen RWF.

© Verslag: Ronald van Gennep

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00