Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd gewonnen · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd gewonnen

zondag 31 augustus 2014

Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd gewonnen. Wolvega werd simpel met 4-0 opzij gezet. Het bleek echter niet genoeg om Leeuwarder Zwaluwen van de eerste plaats af te houden en dus betekende deze wedstrijd tevens de laatste van het bekerseizoen 2014/2015.

Zeven minuten duurde het alvorens Zwaagwesteinde haar eerste kans kreeg, maar het was wel direct raak. Masai van der Weg zette via een lange pass Sven Rozendal alleen voor doelman Tommy van Nieuwkoop. Rozendal omspeelde de keeper en schoot de 1-0 binnen. In het vervolg was Zwaagwesteinde veel beter, al duurde het tot de 24ste minuut alvorens de volgende kans viel te noteren.

Doelman Van Nieuwkoop redde echter op een kopbal van René Nauta en even later schoot diezelfde Nauta net naast. En vlak hierna weer een kans voor Nauta. Na een een-tweetje met Durk van der Wal maaide hij echter volledig langs de bal. Geen probleem want de bal kwam bij Jilt Venema die van de Wolvegaster defensie alle tijd en gelegenheid kreeg om een hoek uit te zoeken: 2-0 na 33 minuten spelen. Door in het vervolg onnauwkeurigheid aan Westereender zijde was dit ook de ruststand.

Na rust ging het éénrichtingsverkeer vrolijk verder. Na vijftig minuten spelen schoot Wymer de Vries de bal uit de 2de lijn langs doelman Van Nieuwkoop: 3-0. Trainer Douma wisselde drie keer en Wolvega kreeg zowaar een kansje, maar voor de rest was het al Zwaagwesteinde wat de klok sloeg. Tegenstander Wolvega gaf de Westereenders ook alle tijd en ruimte om de mooiste kansen bij elkaar te voetballen, maar met name Durk van der Wal en invaller Auke Westra hadden het vizier deze middag niet op scherp staan. Wymer de Vries wel, want de rechtsback scoorde na een mooie individuele actie met een diagonaal schot de 4-0 in de 82ste minuut.

Ook in het vervolg verzuimde Zwaagwesteinde om de score nog verder op te voeren en na precies negentig minuten spelen floot arbiter Kraak voor het einde. Een simpele zege voor Zwaagwesteinde, waar gezien de onthutsend zwakke tegenstander niet te veel waarde aan kan worden gehecht.

Volgende week begint het echte werk. Zaterdag 6 september speelt Zwaagwesteinde de eerste competitiewedstrijd uit tegen VC Trynwalden. De wedstrijd op sportpark Kaetsjemuoilan begint om 14.30.

Gezien de redelijke voorbereiding mag de equipe van trainer Johannes Douma deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. Ongeacht het resultaat zal er na afloop de jaarlijkse familiedag worden gehouden. Plaats van handeling is Minicamping De Zilveren Maan.

© Verslag: Ronald van Gennep