Zwaagwesteinde in eenzijdig duel langs VC Trynwâlden · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Zwaagwesteinde in eenzijdig duel langs VC Trynwâlden

zondag 26 april 2015

Zwaagwesteinde heeft in de thuiswedstrijd tegen VC Trynwâlden een simpele  zege geboekt. De gasten, die pas in de blessuretijd van de wedstrijd haar enige kans kregen, hadden niks in te brengen: 4-0.

Voor beide partijen stond er niks meer op het spel afgelopen zaterdag. VC Trynwâlden is reeds gedegradeerd en Zwaagwesteinde is zeker van de nacompetitie. Voor de thuisploeg is het vooral zaak om geen blessures of schorsingen op te lopen. En om met een goed gevoel richting die nacompetitie te gaan was het voor het zelfvertrouwen geen slechte zaak om na 2 nederlagen weer eens de volle mep te pakken. Hierin trof Zwaagwesteinde in VC Trynwâlden de ideale tegenstander. De thuisploeg was voor rust heer en meester en de gasten mochten hun beste man, doelman Hylke Kloosterman, bedanken dat het bij rust slechts 2-0 stond. Na 7 minuten was de eerste aanval van Zwaagwesteinde direct raak. Auke Westra behield randje buitenspel goed het overzicht en bediende René Nauta die van dichtbij raak schoot: 1-0. Hierna volgden een aantal grote kansen voor de thuisploeg. Na knullig balverlies in de gasten achterhoede kon Sven Rozendal alleen op doelman Kloosterman af, Rozendal schoot echter net naast. En na een voorzet van Louwrens Wagenaar kopte René Nauta rakelings over. Vervolgens kon doelman Kloosterman zich onderscheiden met prima reddingen op een vrije trap van Jesse Rozendal en een poging van dichtbij van René Nauta. Auke Westra kreeg nog een uitstekende kopkans, maar hij kopte de bal van dichtbij uit een voorzet van Wytze Pilat over.

In de 38ste minuut werd dan eindelijk wel een kans benut. Sven Rozendal werd middels een perfecte steekpass van Dennis Stienstra vrij voor Kloosterman gezet  en hij rondde af: 2-0. Vlak voor rust moest doelman Kloosterman nog éénmaal in actie komen om een inzet van René Nauta onschadelijk te maken. In tegenstelling tot Kloosterman was collega doelman Johan Jan Kleefstra vooral toeschouwer in het eerste bedrijf. Na rust had VC Trynwâlden de zaken achterin beter op orde en omdat Zwaagwesteinde het meestentijds wel geloofde ontstond een slaapverwekkend tweede bedrijf. In de 68ste minuut viel de eerste kans van de tweede helft te noteren en die ging er gelijk in. Na een mooie aanval leverde Wymer de Vries een perfecte voorzet af, waarna Auke Westra van dichtbij simpel raak kopte: 3-0

Jesse Rozendal kreeg na slecht verdedigingswerk van de gasten van dichtbij nog een grote kans, maar hij krulde de bal net naast. Dan deed broer Sven dat in de slotminuut beter. Na een van richting veranderde voorzet van Jesse verscheen de Westereender spits alleen voor doelman Kloosterman en hij rondde beheerst af: 4-0. In de blessuretijd kreeg VC Trynwâlden haar enige mogelijkheid van de wedstrijd. Het was invaller Gerrit Sjoerd Plantinga die de bal net over het doel van Kleefstra kopte. Direct hierna maakte arbiter Van der Wal een einde aan dit sportieve maar eenzijdige treffen. Volgende week speelt Zwaagwesteinde opnieuw thuis, dan tegen Dokkum dat nog volop meestrijd voor de derde periode. Die wedstrijd op sportpark “De Wieken” begint om 14:30 uur.

© Verslag: Ronald van Gennep    © Foto´s: Erik Visser