VV Zwaagwesteinde stelt zwaar teleur tegen ’t Fean´58 · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde stelt zwaar teleur tegen ’t Fean´58

zondag 11 februari 2018

Onder leiding van scheidsrechter M.R. Plat werd er om 15.00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld. VV Zwaagwesteinde moest eigenlijk winnen om uit de onderste regio te blijven.

Zwaagwesteinde begon slap aan de wedstrijd, wat veel balbezit opleverde voor ’t Fean´58. Echte kansen leverde het nog niet echt op maar het zou een makkelijke middag worden voor de mannen uit Surhuisterveen. In de 20e minuut mocht Joost Nieuwenhuis op rechts ongehinderd doorgaan en een gaf een prima pass op de vrijstaande  Andre v/d Molen die de 0-1 simpel kon binnen tikken. Zwaagwesteinde stelde daar in de eerste helft een simpele kopbal van Rene Vellinga tegenover maar een echte kans was het niet eens.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld al had Lieuwe de Roos nog een kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging hoog over. Vlak na deze kans werd de wedstrijd beslist door Andre v/d Molen die de bal weer simpel kon binnen tikken 0-2.  20 Minuten later maakte Joost Nieuwenhuis ook nog de 0-3 wat zeer verdiend was voor ’t Fean´58. Zwaagwesteinde kwam deze middag gewoon te kort om ook maar recht op een puntje te hebben.

Zwaagwesteinde zal de komende weken echt beter moeten gaan voetballen anders zou het seizoen nog wel eens zwaar worden met deze instelling die ze vanmiddag lieten zien. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Minnertsga aanvang 14:30 uur.

© Verslag: Alex Ploegsma