Zwaagwesteinde te sterk voor Oosterlittens · Foto('s):

Zwaagwesteinde te sterk voor Oosterlittens

maandag 23 februari 2015

Zwaagwesteinde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een ruime overwinning tegen Oosterlittens. Na een 4-0 ruststand wonnen De Readtsjes uiteindelijk met 5-1. Door dit resultaat blijft Zwaagwesteinde met tweeëndertig punten uit zestien wedstrijden meedraaien in de subtop van de derde klasse.

Zwaagwesteinde was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kwam na dertien minuten spelen op voorsprong via een door Anne Olivier onberispelijk binnen geschoten strafschop (na een overtreding op Peter Jan Schuts). In de tweeëntwintigste minuut viel de 2-0 door de mee naar voren gekomen Henk van der Wal, die een corner van Jan Eisma wist binnen te werken. De Readtsjes bleven goed spelen en gaven mede promovendus Oosterlittens geen schijn van kans en kwamen in de drieëndertigste minuut op 3-0. Jan Eisma was op de linkerflank zijn tegenstanders weer eens te snel af en zijn perfecte voorzet bereikte Peter Jan Schuts, die van dichtbij prima wist af te ronden. Hierna vond scheidsrechter Kats het helaas nodig om, in deze zeer sportieve wedstrijd, Henk van der Wal vlak voor rust zijn tweede gele kaart te geven, zodat de thuisclub verder moest met tien man. Desondanks viel in blessuretijd ook nog de 4-0 door Tjalling van der Galiën, die een prima pass van Mark Vaatstra koelbloedig binnenschoot.

De tweede helft was veel minder amusant dan de eerste helft. De wedstrijd was beslist en de thuisclub haalde met tien man lang niet meer het niveau van voor de rust. Toch wist het team van trainer Henk Buning na een uur spelen het net weer te vinden. Jan Eisma bekroonde zijn goede spel door, na een mooie pass van Lieuwe de Roos, zijn tegenstander uit te kappen en vanaf rand strafschopgebied de 5-0 te scoren. Met een prijzenswaardige inzet probeerde Oosterlittens toch nog de eretreffer te maken en dit lukte in de vijfenzeventigste minuut (na al drie keer het houtwerk te hebben geraakt), via een strafschop van Paulus Yde Walda, 5-1 wat tevens de eindstand werd.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde een uitwedstrijd tegen het zeer teleurstellend op de elfde plaats staande Drachten, dat de punten hard nodig heeft en er ongetwijfeld alles aan zal doen om de punten in Drachten te houden.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00