Readtsjes te sterk voor THOR · Foto('s): Leo van der Galiën
  Leo van der Galiën

Readtsjes te sterk voor THOR

maandag 17 oktober 2016

VV Zwaagwesteinde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een overwinning tegen THOR. Na een 1-1 ruststand wonnen De Readtsjes uiteindelijk verdiend met 2-1. Matchwinnaar werd Marco Ahmed die een kwartier voor tijd  de 2-1 wist te scoren. Door dit resultaat stijgt Zwaagwesteinde met 9 punten uit 6 wedstrijden naar de zesde plaats op de ranglijst.

Zwaagwesteinde was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kreeg in de openingsfase via Marco Ahmed al een prima kans. Na elf minuten spelen viel de 1-0 wanneer Johannes van der Galiën vanaf rechts kon doorgaan en via de binnenkant van de paal wist te scoren. Hierna hield de thuisclub het initiatief maar viel het doelpunt aan de andere kant. De eerste goede mogelijkheid werd door de gasten uit Lippenhuizen direct benut wanneer Yme Kroon een voorzet vanaf links van dichtbij achter Zwaagwesteinde doelman Bert Boddema wist te koppen. In de tweede helft draaide de thuisclub direct de duimschroeven aan en werd THOR ver teruggedrongen op eigen helft.

In de vijftigste minuut was het Johannes van der Galiën, die na een prima pass van broer Tjalling, de kans op zijn tweede doelpunt kreeg maar hij moest dit keer zijn meerdere erkennen in de geroutineerde THOR doelman Ernst Pieter Bantema. De volgende kans was weer voor Johannes van der Galiën toen hij na een vrije trap van WIerd de Vries de bal kreeg maar net voorlangs schoot. De gasten werden nauwelijks gevaarlijk tot de zeventigste minuut toen Marco Rozenburg via een afstandsschot de lat scheerde van het Zwaagwesteinde doel. Het leek erop dat het team van Wim de Ron vergat zichzelf te belonen totdat het in de achtenzeventigste minuut weer een vrije trap mocht nemen. Dit keer was het Jan Smid die mocht aanleggen, Ernst Pieter Bantema wist zijn harde schot niet vast te houden en het was de attente Marco Ahmed die vanaf dichtbij de rebound wist te verzilveren 2-1.

In het laatste kwartier zetten de gasten nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar de stugge Zwaagwesteinde defensie gaf niets meer weg zodat na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter M. Brouwer de Westereenders hun tweede overwinning konden bijschrijven. Volgende weekend heeft Zwaagwesteinde geen competitieverplichtingen, hierna volgen twee uitwedstrijden tegen Haulerwijk en De Wilper Boys zodat pas op 13 november de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Gruno op het programma staat.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00