VV Zwaagwesteinde uitgebekerd ondanks overwinning op FC Leo · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde uitgebekerd ondanks overwinning op FC Leo

zondag 17 september 2017

Door de vele regenval werd de wedstrijd FC Leo – VV Zwaagwesteinde omgedraaid en in Zwaagwesteinde gespeeld op het kunstgrasveld. Om even na 15:00 uur werd er afgetrapt op een regenachtig sportpark De Wieken.

Zwaagwesteinde begon met veel balbezit aan de wedstrijd wat gelijk al kleine kansen opleverde. In de 15e minuut werd de score geopend door de jarige Jan Eisma die de bal hard in het dak van de goal schoot. Een kwartier later werd de score verdubbeld door Jan Venema na een corner van Robin Feenstra. Op slag van rust werd het ook nog 3-0 door Jan Eisma.

In de tweede helft werd Zwaagwesteinde wat slordig in de passing en kreeg FC Leo ook wat kansjes. Door geklungel in de defensie van Zwaagwesteinde kon de spits van FC Leo de 3-1 maken maar verder liet Zwaagwesteinde het niet komen. Kort na de 3-1 werd het al 4-1 na een snelle ingooi van Wymer de Vries op de vrij staande Dennis Stienstra die een prima steekpass op de vrij staande Lieuwe de Roos gaf en beheerst de 4-1 maakte. Even later maakte Jan Eisma zijn derde goal van deze middag wat de 5-1 betekende. Als de mannen van trainer Klaas Zandberg nog wat scherper waren geweest had de dubbele cijfers er zeker ingezeten.

Volgende week 23 september de eerste competitie wedstrijd thuis tegen VV Dokkum aanvang: half 3 op sportpark De Wieken in Zwaagwesteinde.

© Verslag: Alex Ploegsma