Zwaagwesteinde verliest van Nicator · Foto('s):

Zwaagwesteinde verliest van Nicator

maandag 15 september 2014

Na het zeer vermakelijke duel van vorige week zondag in Oudehaske (3-5) tegen FFS wisten de Westereenders veel veerkracht te tonen en uiteindelijk met de drie punten huiswaarts te keren. Deze keer kwam het tevens gepromoveerde Nicator op bezoek op sportpark ‘de Wieken’. De Nicatorianen wisten net voor het eindsignaal de wedstrijd te beslissen (1-2) door een treffer van Ferry Stoelwinder en de drie punten mee naar Leeuwarden te nemen.

De openingsfase van de wedstrijd tussen de twee ‘’traditionsvereinen’’ was nogal aftastend en zou uiteindelijk de ondertoon worden van de gehele wedstrijd. Het was Nicator wat pas na acht minuten dichtbij de goal van keeper Klaas Atema wist te komen maar van een echte kans mocht men niet spreken. Pas in de achtentwintigste en eenendertigste minuut wist Zwaagwesteinde spits Tjalling van de Galien twee maal alleen op de keeper af te komen, maar verzuimde echter de openingstreffer te maken. Nicator was daarna dichtbij een treffer doordat een vrije trap genomen door Ashley Birkenholz op de paal uiteenspatte. Over en weer werd de duels steeds pittiger.

Uiteindelijk was het Zwaagwesteinde wat in achtendertigste minuut op voorsprong kwam via een vrije trap van Anne Olivier en een fraaie kopbal van Henk van der Wal. Nicator wist via Gi Balyn al snel een tegen antwoord te vinden door in de tweeënveertigste minuut de 1-1 tegen de touwen te werken. Het doelpunt werd door vele omstanders als discutabel bevonden, aangezien Frank Kloosterman al een geruime tijd met zijn handen in het gezicht rondliep vanwege een hoofdwond. Uiteindelijk merkte de scheidsrechter na ettelijke seconden op dat de verdediger van Zwaagwesteinde hulp nodig had na aandringen van de elftalleider. Na dit voorval en enkele vraagstellingen waarop de elftalleider uiteindelijk het veld op verzoek van de scheidsrechter moest verlaten, werd de wedstrijd een minuut voor rust stilgelegd door onbekende reden.

Na de thee was de rust enigszins wedergekeerd en was het Nicator dat meer wilskracht toonde en er steeds meer in begon te geloven. Met name Mashut Nedjati zorgde voor de nodige moeite in de Westereender defensie. Henk Buning probeerde doormiddel van het inbrengen van Tjitze van der Land en Jeroen de Graaf nog iets te forceren in de defensie van Nicator, maar dat mocht niet baten. Het was Nicator dat genadig toesloeg met een treffer (1-2) van Ferry Stoelwinder net voor eind signaal.

Volgende week speelt Zwaagwesteinde uit om 13.30 uur tegen het Amelander Geel Wit. Geel Wit verloor in de eerste speelronde van Trynwalden, maar won de tweede wedstrijd van en in Harkema Opeinde met 1-3.

© Verslag: Meindert van Kammen

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00