VV Zwaagwesteinde verliest verdiend van ONT · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde verliest verdiend van ONT

zondag 03 juni 2018

Onder prima omstandigheden moest VV Zwaagwesteinde aantreden tegen ONT voor de eerste ronde van de nacompetitie. Onder leiding van scheidsrechter R. Groenewegen werd er om 14.15 uur afgetrapt.

In de eerste paar minuten werd al snel duidelijk wat de strijdplannen waren van de beide ploegen. ONT ging achterover leunen en Zwaagwesteinde probeerde de aanval te zoeken. Echte kansen kreeg Zwaagwesteinde niet in de eerste helft en ONT kwam in de 8e minuut al op voorsprong nadat Wytze Pilat zijn inzet zag worden geblokt maar de rebound werd door Hielke Knippels van dichtbij binnen getikt. In de 22e minuut kwam ONT na balverlies van Marco van Leijen op het middenveld op de 2-0 voorsprong door Michel Weisser.

En even later na weer balverlies van een speler van Zwaagwesteinde bijna de 3-0 maar keeper Roelof v/d Ploeg redde knap na de inzet van Joeke de Vries. In de eerste echte kans van Zwaagwesteinde in de 39e minuut dacht Jan Eisma te scoren maar in de ogen van de grensrechter stond hij buitenspel wat twijfelachtig was.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het eerste kansje was er voor Rene Vellinga maar zijn schot ging ver over. In de 51e minuut mocht ONT verder met 10 man na rood voor Michel Weisser voor natrappen. Zwaagwesteinde greep deze kans door een man meer niet echt aan, want de grootste kansen waren voor ONT. Zo had Joeke de Vries al de 3-0 kunnen en moeten maken maar miste weer een opgelegen kans.

In de 63e minuut met een man minder besliste ONT de wedstrijd na een aanval via Joeke de Vries die door Dennis Bakker werd afgerond 3-0. Kreeg Zwaagwesteinde geen kansen,  jazeker wel maar zij waren niet scherp in de afwerking of er werd een verkeerde beslissing genomen. In de 81e minuut maakt Henk v/d wal nog wel de 3-1 maar echt problemen kreeg ONT niet meer. En dik verdiende overwinning van ONT die het nu mag opnemen tegen VV Kollum en Zwaagwesteinde mag vakantie vieren en het volgend jaar weer in de 3e klasse proberen.

© Verslag: Alex Ploegsma