VV Zwaagwesteinde wint van SC Berlikum · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde wint van SC Berlikum

zondag 22 april 2018

VV Zwaagwesteinde doet nog volop mee aan de 3e periodetitel en moest dus winnen van SC Berlikum. Trainer Klaas Zandberg moest voor zijn opstelling puzzelen omdat er diverse spelers misten door diverse omstandigheden. Rond half 3 floot scheidsrechter C.C. Timmer voor het begin van de wedstrijd.

Door Alex Ploegsma

Zwaagwesteinde begon voortvarend aan de wedstrijd, want binnen 5 minuten stond het al 1-0 na een voorzet van Ronaldo Jansen kon Lieuwe de Roos simpel binnen tikken. Lang kon Zwaagwesteinde niet genieten van de voorsprong, want in de 11e minuut kon Ruben Eijzenga alleen op keeper Roelof van de Ploeg af en maakte simpel de 1-1. Verder golfde het spel wat op en neer, veel gebeurde er niet echt meer tot in de 40e minuut er eerst een kans was voor Jan Eisma maar keeper Sjouke Veenstra op zijn weg vond. Even later kopte Lieuwe v/d Wal na een voorzet nog op de lat. In de 45e minuut komt Zwaagwesteinde toch op voorsprong na gepruts in de defensie van SC Berlikum en goed stoorwerk van Ronaldo Jansen kon hij alleen op keeper Sjouke Veenstra af en kon simpel de 2-1 aantekenen.

In de tweede helft een fel Zwaagwesteinde die op jacht ging naar de 3-1 en die zou ook al snel volgen. In de 47e minuut kwam de bal voor de voeten van Marco van Leijen die verwoestend uithaalde en de uit positie staande keeper Sjouke Veenstra kansloos liet wat de 3-1 betekende. Zwaagwesteinde ging opzoek naar meer maar onverwacht kwam SC Berlikum na een mooie aanval over rechts, die door Romar v/d Leij knap werd binnen geschoten 3-2. SC Berlikum ging op zoek naar de gelijkmaker en Zwaagwesteinde had het even moeilijk. In de 68e minuut mocht Jan Eisma een corner nemen die door Jelle v/d Wal werd binnen gekopt wat de 4-2. En weer gaf SC Berlikum het niet op, want in de 79e minuut was het Romar v/d Leij die scoorde 4-3.

SC Berlikum ging opzoek naar de gelijkmaker en gaf veel ruimte weg in de verdediging wat in de 90e minuut nog twee doelpunten opleverde voor Zwaagwesteinde. Tweemaal was het Jan Eisma die de voorzet gaf en Wymer de Vries maakte de 5-3 en de 6-3. Hierna floot scheidsrechter Timmer ook gelijk af. Dinsdagavond weer een thuiswedstrijd voor Zwaagwesteinde tegen Waskemeer aanvang 20.00 uur op sportpark De Wieken.