VV Zwaagwesteinde wint verdiend van Minnertsga · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde wint verdiend van Minnertsga

zondag 08 oktober 2017

VV Zwaagwesteinde moest haar tweede thuiswedstrijd tegen Minnertsga spelen. Minnertsga had zijn eerste 2 wedstrijden gewonnen, dus Zwaagwesteinde was gewaarschuwd. Onder regenachtige omstandigheden floot scheidsrechter J.E. Blom om half drie af.

Zwaagwesteinde begon als zo vaak goed aan de wedstrijd met veel balbezit en goed positiespel. Onder aanvoering van Marco van Leijen werd het spel goed verdeeld wat in de 5e minuut al een kans voor Dennis Stienstra opleverde maar de keeper redde knap. Minnertsga kwam er niet aan te pas in de eerste helft. Zwaagwesteinde bepaalde het tempo onder moeilijke weersomstandigheden en kwam na 24 minuten ook verdient op voorsprong. Na een vrije trap van Marco van Leijen mocht de vrij staande Henk v/d Wal de bal binnen koppen 1-0. In de 32e minuut mocht Zwaagwesteinde weer een vrije trap nemen. Lieuwe de Roos bracht de bal voor en de vrijstaande Henk v/d Wal kopte, maar de keeper redde met moeite.

De corner die dit opleverde werd net naast gekopt. Masai v/d Weg mocht in de 35e minuut weer een corner nemen, die door de defensie en de keeper werden gemist zodat de bal zomaar in de goal rolde wat de 2-0 betekende. 5 Minuten later opnieuw een corner die nu door Lieuwe de Roos werd genomen, zijn corner werd door Louwrens Wagenaar in gekopt 3-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Zwaagwesteinde bepaalde het spel en tempo. Met goed voetbal werd de wedstrijd uitgespeeld. Alleen de scherpte in de eindpass ontbrak. Het leverde meer halve dan hele kansen op. Zo had Ronaldo Jansen nog een grote kans maar kwam net een teen te kort. In de 78e minuut na een prima steekpass van Lieuwe de Roos op Dennis Stienstra werd het 4-0. Dennis kwam alleen voor de keeper en schoot beheerst binnen. Zo werden de laatste minuten rustig uit gespeeld.

Een dik verdiende overwinning voor Zwaagwesteinde waar Minnertsga geen enkele kans kreeg wat een verdienste was voor het hele team. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen ’t Fean´58 op sportpark de Ketting in Surhuisterveen aanvang half 3.

© Verslag: Alex Ploegsma