SVK Kollumerzwaag neemt vier medailles mee naar huis

Maandag 09-03-2020
BUITENPOST - Deze dag begonnen Janneke Gommers, Esther Enna Jellema, Auli de Bruin en Berber Riemersma (pupil 1 D4) met hun wedstrijd.  Er werd, op een aantal foutjes na en helaas voor Berber en Janneke een val van de balk, strak geturnd. In het eindklassement eindigde Esther Enna met een gouden medaille, naast haar op de derde plek stond Berber. Janneke eindigde op een stabiele achtste plek en Auli op de 16e.

In de 2e ronde was het de beurt aan Elske Feenstra (pupil 2 D3). Elske begon op brug heel strak. Helaas zwaaide ze met de buikdraai zo hard op dat ze doorschoot en dat leverde helaas een val op. Bij balk werd dit weer goed gemaakt door te blijven staan met de handstand en koprol. Elske werd in een sterk deelnemersveld nog knap 4e en mocht dan ook een bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Geanne de Boer (pupil 2 D4) en Ilse Wielstra (jeugd 1 D2). In tegenstelling tot de vorige wedstrijd had Ilse haar zenuwen meer onder controle. Ilse heeft zoveel verbetering laten zien waarop ze al erg trots mag zijn. Ze eindigde dan ook heel knap als 4e in een sterke deelnemersveld. Geanne is ook op het podium geëindigd met een mooie derde plaats. Ze wachten de doorstroming voor de Friese kampioenschappen nog even af.

terug naar overzicht
1x goud, 3x brons voor SVK Kollumerzwaag1x goud, 3x brons voor SVK KollumerzwaagLees meer op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie