3 slimme apparaten in huis die echt wat toevoegen · Foto('s): 
RECLAME

3 slimme apparaten in huis die echt wat toevoegen

woensdag 18 december 2019

Een huis waarbij je lekker alles vanaf de bank kan doen. Geen zin om op te staan uit je bed om het licht aan of uit te doen? Geen probleem, blijf lekker liggen joh, pak gewoon je mobiel van je nachtkastje en klaar is kees. Gaat de deurbel maar heb je geen zin om te kijken wie het is? Of heb je even geen zin in bezoek? Ook geen probleem! Pak je telefoon erbij en spreek de bezoeker via je mobiel. Wil je alle antwoorden op je vragen en al je muziek altijd kunnen opvragen zonder je mobiel? Je raad het al, geen probleem. Google home is jouw nieuwe beste vriend.

Een paar jaar terug hadden we gezegd dat het pure onzin is, dat je nooit een heel huis zou kunnen bedienen vanaf je telefoon. Maar dat zeiden we ook over beeldbellen, online spelletjes spelen en nog veel meer dingen. Tegenwoordig is het allemaal niet meer dan normaal.

Slimme deurbel

Het klinkt wel handig hé, zo’n slimme deurbel? Dat is het ook! Maar hoe werkt het precies en wat kun je er allemaal mee?

Een slimme deurbel is een deurbel met een camera en microfoon. Dit zorgt ervoor dat jij met je bezoeker kunt praten en kunt zien wie het is. Hartstikke handig als je bijvoorbeeld even niet thuis bent of gewoon geen zin hebt om open te doen. Met een app op de telefoon op tablet kun jij deze deurbel besturen. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie als er iemand op de bel drukt zodat je gelijk op de hoogte bent. Verder kun je ook een simkaart in de bel doen zodat je altijd live kunt opnemen. Dit is dan weer handig als je bijvoorbeeld wilt terugkijken wie er geweest is of als er een inbraak is geweest.

Google Home

En wat is dat Google Home nou precies? Beste vriend? In principe is Google Home gewoon een smartphone die via spraak bestuurd kan worden. Heb je zin in een bepaald liedje? Vertel dit aan Google Home en hij zal het automatisch afspelen. Een hele playlist? Ook geen probleem. Wil je je moeder bellen? Laat het weten! Wat wordt het weer vandaag? Dat weet Google Home! En de reistijd van vandaag? Ook dat weet Google Home! Daarnaast zijn er ook heel veel trucjes die je met dit apparaat kan uitvoeren. Handig hé?

Slimme verlichting

Nog zo’n geniale uitvinding: slimme verlichting. Voor al die mensen die geen zin hadden om uit bed te gaan simpelweg om een lichtje aan of uit te zetten is dit de ideale oplossing. Zorg dat je mobiel altijd in de buurt is en je kunt het licht gewoon via de app besturen. Ook de kleuren van de lichten kun je middels deze app besturen. Als je het licht kunt dimmen dan kan zelfs dat via de app. Geniaal, toch? Op deze manier kun jij de ideale sfeer creëren voor die ene speciale persoon die vanavond langskomt. Daarnaast kan het juist inzetten van verlichting op specifieke momenten helpen bij het voorkomen van een inbraak.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio