4 tips om via je telefoon op de hoogte te blijven van het nieuws in omliggende gemeentes

Zaterdag 04-01-2020
DOKKUM - Ook onderweg kun je uitstekend op de hoogte blijven het nieuws uit de regio. Je kunt ons natuurlijk vinden op de autoradio, maar ook op je telefoon houden wij je op de hoogte van wat er zoal speelt in Noordoost Friesland. Wanneer je ons volgt op Facebook en Twitter, krijg je alle verhalen in je tijdlijn. Maar we kunnen ons voorstellen dat je geïnteresseerd bent in meer nieuws dan enkel dat uit Noordoost Friesland. Daarom hier een aantal handige tips om via je telefoon op de hoogte te blijven van wat er in de gemeentes om ons heen speelt, of je nu rondloopt met een Android-toestel of met de nieuwste Apple iPhone.

Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen
Ten zuiden van ons, in en rondom Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen, zorgen 8karspelennieuws.nl en tdielnieuws.nl  voor het lokale nieuws. Naast een mobiele website met nieuws en video’s vind je deze websites ook op Facebook ( https://www.facebook.com/8karspelennieuws/ & https://www.facebook.com/tdielnieuws/ ). Op beide kanalen zijn ze behoorlijk actief, dus volgen is zeker de moeite waard als je graag op de hoogte blijft!

Leeuwarden
De Friese hoofdstad is natuurlijk een plek waar veel gebeurt, al was het alleen al omdat de Provinciale Staten daar ook gevestigd zijn. We kunnen ons dus goed voorstellen dat het nieuws uit Leeuwarden je ook interesseert, zeker ook als je fan bent van Cambuur. De lokale omroep in de provinciehoofdstad is Leo Middelsé. Deze is in het bezit van een mobiele website met het laatste nieuws. Om het nieuws moeiteloos te ontvangen kun je de omroep volgen op Twitter en Facebook (in beide gevallen @LEOMiddelse).

Waadhoeke
In Waadhoeke verzorgt Radio Eenhoorn het lokale nieuwsaanbod. Zij hebben een sobere mobiele website, waarop je nieuwsberichten uit hun gebied kunt vinden. Ze hebben een Facebookpagina, maar hierop zijn vooral berichten over de programmering te vinden. Wil je het nieuws in je tijdlijn, dan kun je hun Twitteraccount (@Radioeenhoorn) volgen.

Westerkwartier
Aan de andere kant van de provinciegrens zorgt Omroep Westerkwartier voor de verslaggeving. De omroep heeft een nette mobiele website waarop het laatste nieuws uit Westerkwartier te lezen is. Via deze website kun je online hun radio en televisie streamen op je telefoon. Op Twitter heten ze nu Omroep Zulthe (@RWKFM) omdat dit vanaf 1 januari 2020 hun nieuwe naam is. Via dit kanaal kun je goed op de hoogte blijven van het nieuws dat zij bieden over hun eigen verspreidingsgebied aan onze oostzijde. Op Facebook doen ze dat ook (@OmroepZulthe). Voor de korte berichten met vooral sprekend beeld kun je terecht op Instagram (omroepwesterkwartier).

De juiste bundel voor streaming
Alle genoemde omroepen zijn ook terug te vinden op YouTube. Let op: het streamen van video, en in mindere mate ook audio, kan veel data verbruiken wanneer je niet op een wifi-netwerk bent aangelogd. Behoefte aan een grote bundel? Vergelijk online mobiele abonnementen.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie