4 tips voor efficiënt het huis koel houden · Foto('s): 
RECLAME

4 tips voor efficiënt het huis koel houden

woensdag 19 april 2023

LEEUWARDEN – Nu de zomer weer in volle gang is, kan het lastig zijn om het huis koel te houden. De warmte kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt, minder productief bent en minder zin hebt om iets te doen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het huis koel te houden. Hieronder vind je 4 tips om efficiënt het huis koel te houden. 

Houd de zon buiten

Een van de belangrijkste manieren om het huis koel te houden, is door de zon buiten te houden. Dit kun je doen door gebruik te maken van zonwering, zoals gordijnen, jaloezieën of rolluiken. Houd de ramen en deuren gesloten wanneer de zon op die kant van het huis schijnt. Als het ’s avonds afkoelt, kun je de ramen openen om de frisse lucht binnen te laten. Een andere manier om de zon buiten te houden, is door te investeren in zonwerend glas. Dit glas weerkaatst de warmte en zorgt ervoor dat het binnen koeler blijft. Als je geen zonwerend glas wilt aanschaffen, kun je ook zonwerende folie op de ramen aanbrengen.

Maak gebruik van ventilatie

Ventilatie is een belangrijke manier om het huis koel te houden. Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is, bijvoorbeeld door ramen en deuren open te zetten. Als het buiten warmer is dan binnen, kun je beter de ramen aan de schaduwkant van het huis openzetten. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor goede isolatie. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte buiten en de koelte binnen. Dit kan veel geld besparen op de energierekening, omdat je minder hoeft te koelen.

Installeer airconditioning

Airconditioning in huis kan een uitkomst zijn tijdens warmere periodes. Met een airco kun je de temperatuur in huis op een aangenaam niveau houden en zo voor verkoeling zorgen. Een airconditioning systeem koelt de lucht in huis door warme lucht naar buiten te transporteren en koude lucht naar binnen te blazen. Er zijn verschillende soorten airco’s verkrijgbaar, zoals mobiele airco’s en split airco’s. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een airco te letten op het stroomverbruik airco en het geluidsniveau. Ook is het van belang om de airco goed te onderhouden, om de levensduur te verlengen en een gezonde luchtkwaliteit te behouden. Hiervoor kan je terecht bij NuKoel

Maak gebruik van natuurlijke koeling

Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van natuurlijke koeling. Zo kun je bijvoorbeeld een ventilator neerzetten of een luchtkoeler gebruiken. Een andere manier om gebruik te maken van natuurlijke koeling, is door te zorgen voor voldoende planten in huis. Planten zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Daarnaast zorgen planten voor verdamping, waardoor de luchtvochtigheid in huis afneemt en het koeler aanvoelt.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser
 • 09:00 - 10:00
  Ontbijtpop
  Peter Kraft
 • 10:00 - 16:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 16:00 - 17:00
  Gerrit on air
  Gerrit Wijkstra
 • 17:00 - 18:00
  Skerp op de Middei
  Kees Bakker
 • 18:00 - 19:00
  No Nonsense
  Henk en Gerrie
 • 19:00 - 21:00
  Country Ranch
  Harry Ettema
 • 21:00 - 22:00
  The Elvis Experience (week 1)
  Jaap Melessen
 • 21:00 - 22:00
  Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
 • 22:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?