VV Ternaard pakt drie punten tegen SSS’68 · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

VV Ternaard pakt drie punten tegen SSS’68

donderdag 18 oktober 2018

SSS`68-Ternaard kende zaterdagmiddag in Marsum twee verschillende helften. Was het Ternaard in de eerste helft dat oppermachtig was tegen SSS`68 en de rust in ging met een 0 – 4 voorsprong, die overigens veel groter had moeten zijn, was het SSS`68 in de tweede helft dat Ternaard onder druk zette en Ternaard zeker niet mocht klagen dat men maar twee maal scoorde. Trainer Kootstra van Ternaard beschikte over een fitte selectie en begon op de bank met Remko van der Kooi, Andries Vlasman en Gerwin Wiersma.

Het was even over half drie als scheidsrechter Visser uit Leeuwarden, jammer dat de KNVB zo iemand hier laat fluiten, voor het begin van de eerste helft fluit en SSS`68 mocht aftrappen. Het was hierna gelijk Ternaard dat de aanval over nam en gelijk SSS`68 onder druk zette en met de snelle voorhoede van Ternaard, met name Johannes Dijkstra en Danny Post waren een plaag voor SSS`68, werd het in de 3e min. al 0 – 1 voor Ternaard als de aanval over veel schijven ging en daarna de bal bij Danny Post kwam op rechts die met links uit haalde en de 0 – 1 inschoot zo vroeg in de wedstrijd. Ternaard ging door, en met prachtige aanvallen werd SSS`68 onder druk gezet en in de 5e min. werd het al 0 – 2 als Jan Pieter Prins met een prachtige pass Johannes Dijkstra weg stuurde die op volle snelheid zijn tegenstander er uitliep en daarna naar binnen kwam en prachtig de bal achter de doelman van SSS`68 schoot. Ternaard was heer en meester waarbij het kans na kans kreeg om de score op te voeren. Echter er waren ook een paar situaties waar scheidsrechter Visser niet goed mee omging en Simon van der Weg geel gaf en een speler van SSS`68 wat nergens op sloeg. Ook stuurde hij enkele supporters die achter de omheining stonden van Ternaard weg en moest een vrouwelijke supporter van SSS`68 ook vertrekken. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald en pas in de 25e min. was het dan opnieuw raak als Johannes Dijkstra op links werd weg gestuurd en prima zijn tegenstander uit speelde en daarna naar binnen kwam en de bal in de korte hoek van het SSS`68 doel joeg en zo Ternaard op 0 – 3 bracht. Bijna in de 27e min. was het weer raak als Danny Post de bal haar scherp voor bracht op de inkomende Gosse Reinder Kingma die net een teenlengte te kort kwam om de 0 – 4 op het score bord te zetten. Ternaard kreeg kansen maar laat de afwerking te wensen over. Toch werd het in de 38e min. 0 – 4 als een prachtige op gezette aanval die over verschillende schijven ging, de bal tenslotte bij Danny Post kwam die fraai de bal achter de doelman van SSS`68 schoot en zo Ternaard voor rust op een ruime voorsprong bracht.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat als je zo denkt wel door zou gaan met aanvallen. Echter niets was minder waard,want trainer Alma van SSS`68 had zijn ploeg iets anders neer gezet en het was gelijk SSS`68 dat nu de lakens uitdeelde en Ternaard geen schim van de ploeg meer was dan in de eerste helft. Ballen die niet aan kwamen en aanvallen die niet meer liepen. Hoe was dit mogelijk. Dat leidde in de 51e min. tot een doelpunt voor SSS`68 als Bertrand Wouda zomaar kon opkomen en met een lage schuiver keeper Anne Hellinga van Ternaard het nakijken gaf en zo SSS`68 op 1 – 4 bracht. Ternaard was helemaal van slag en in de 65e min werd het nog erger als Keimpe Mosterd goed door ging op keeper Anne Hellinga en hem de bal ontfutselde, kon hij zo de 2 – 4 inschieten. SSS`68 rook bloed en ging door met aanvallen en Ternaard was helemaal de grip op de wedstrijd kwijt. Zo greep trainer Kootstra in de 70e min. in en haalde hij de licht geblesseerde Jan Pieter Prins uit het veld en bracht hij Remko van der Kooi voor hem in het veld. Zo mocht in de 73e min. SSS`68 een hoekschop nemen die scherp werd voor gebracht waarop Simon van der Weg in de draai de bal zou weg werken en waarbij een SSS`68 speler zich liet vallen. Strafschop oordeelde scheidsrechter Visser voor SSS`68 en een gele kaart voor Simon van der Weg die dus met twee maal geel, nu met rood moest vertrekken. Het sloeg nergens op wat deze scheids allemaal deed. De toe gekende strafschop werd gelukkig uitstekend gestopt door keeper Anne Hellinga die daar mee Ternaard in de wedstrijd hield en Ternaard dus SSS`68 niet dichter bij zag komen. Ternaard met tien man verder dus waarbij trainer Kootstra in de 80e min. ook nog Gosse Reinder Kingma naar de kant haalde en Gerwin Wiersma voor hem in het veld bracht. SSS`68 kreeg hierna nog een paar goede mogelijkheden, maar gelukkig hield Ternaard stand, want na 90e min. voetbal floot scheidsrechter Visser voor de laatste maal en deed Ternaard goede zaken deze middag bij SSS`68. Volgende week is Ternaard vrij.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00