‘Sublieme Haarwerken’ van start in Dokkum

Donderdag 12-03-2020
DOKKUM - Aan de Stationsweg nummer 5 gaat op dinsdag 17 maart aanstaande een nieuw concept van start. In de woning van Jannie Nienhuis geeft zij samen met vaste Subliem-kapsters Kim en Alie in een fijne, warme sfeer alle tijd en ruimte aan klanten die een haarstuk, haarwerk of pruik willen aanschaffen.

“In Noordoost-Friesland hadden wij nog niet zo’n soort speciaalzaak. In overige delen van Friesland konden mensen al wel terecht voor haarwerken of pruiken maar niet in Dokkum en omgeving. Dat vonden wij een gemis. Ook vanuit persoonlijk oogpunt -deze speciale service leveren aan onze klanten in een voor hen vaak moeilijke periode – liepen wij al een jaar of acht rond met dit idee. En nu heeft dat vorm en inhoud gekregen”, aldus Alie. Samen met Kim staat zij mensen terzijde die op zoek zijn naar een oplossing voor hun haarprobleem. “Mensen met kanker of alopecia verliezen nog vaak hun haar. Zowel voor mannen als vrouwen is dat een ingrijpend en emotioneel proces. Wij willen onze klanten bijstaan en hen op vakkundige wijze aan een mooi en perfect passend haarwerk of pruik helpen. Dat doet zó veel voor hun zelfvertrouwen”, vertelt Kim.

Jannie zal eerst stand-by en wat meer op de achtergrond meewerken. “Ik ga me voornamelijk bezighouden met alle administratieve zaken. Voor de keurmerken waar we aan moeten voldoen moet heel veel gebeuren. Ook zijn de kwaliteitseisen vanuit onder meer Anko Haarwerkspecialist hoog. Zo is Jannie momenteel nog bezig met een officieel naambord in de voortuin van haar huis. “Ook dat is verplicht. We gaan de 17e met volle kracht professioneel van start. Ook voor het intake-gesprek volgen we alle drie een cursus. Alles moet goed en met 100% zorg en aandacht gebeuren is onze overtuiging.”

“Ons werkgebied is in eerste instantie Noordoost-Friesland”, meldt Kim, “we willen starten met onze vaste klantenkring in de regio en dan zien wat daaruit voortkomt. Als iemand uit Amsterdam of Eindhoven langs wil komen kan dat natuurlijk altijd. We hebben geen opgelegde grenzen vanuit dienstverlenend oogpunt. We willen er gewoon zíjn voor onze klanten. In de mooie tijden maar ook in moeilijkere periodes.”

Alie vertelt dat mensen die een afspraak maken altijd iemand mee mogen nemen. “Dat maakt vooral de eerste stap gemakkelijker. Een familielid of een vriend(in) meenemen maakt een eventuele drempel voor langskomen wat minder hoog en kan moreel en emotioneel heel steunend zijn.”

Naast pruiken en haarwerken van echt haar zijn deze ook in synthetische vorm beschikbaar. Tevens heeft Sublieme Haarwerken naast verzorgingsproducten voor de pruiken en haarwerken speciale producten voor de hoofdhuid. “Deze moet ook weer in goede conditie komen na bijvoorbeeld een chemotherapie. De hoofdhuid kan schilferig en droger dan normaal zijn. Wij kunnen hier kundig en persoonlijk advies geven, afgestemd op elke klant zijn of haar conditie van onder meer de hoofdhuid en haarzakjes.

Ook aan kinderen is gedacht. ‘Wij werken samen met Stichting Haarwensen. Zij helpen kinderen die tijdelijk kaal zijn. Een gedachte die wij van harte ondersteunen met ons werk!”

“Geen vraag is in onze ogen te gek. Waar behoefte aan is willen wij aan voldoen. Wenst u een bepaalde kleur pruik of haarwerk? Er is zo veel mogelijk. Mensen kunnen ons via e-mail of app persoonlijk alles vragen. U krijgt vanzelfsprekend zo snel mogelijk antwoord van ons” aldus Jannie, Alie en Kim.

https://www.kapsalonsubliem.nl/haarwerken/

terug naar overzicht

© Foto's: Tineke Admiraal

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie