5 tips bij het afsluiten van een internet abonnement · Foto('s): 

5 tips bij het afsluiten van een internet abonnement

zaterdag 25 mei 2019

Is je internet te langzaam, de service niet goed genoeg of betaal je te veel? Dan is je internet abonnement vergelijken waarschijnlijk iets wat op je to-do lijstje staat. Gelukkig is er tegenwoordig keuze genoeg; maar dat maakt het ook wel weer erg fijn om te weten waar je op moet letten! We geven je een aantal handige tips om dit proces een stuk makkelijker te maken.

 1. Hoe ontvang je jouw internet?

De eerste stap is om te kijken hoe jij je internet ontvangt thuis. Via de telefoonlijn kun je vaak goedkope abonnementen vinden; maar is de snelheid ook niet om over naar huis te schrijven. Internet via de televisiekabel is een stuk sneller dan de telefoonlijn, maar zoals we inmiddels allemaal wel weten is internet via de glasvezel het snelst; hoewel dit nog niet voor alle huishoudens in Nederland beschikbaar is. Door je internet abonnement te vergelijken kun je direct zien welke mogelijkheden er zijn op jouw adres.

 1. Kies het juiste pakket

Nu je weet welke vormen van internet beschikbaar zijn op jouw adres, is het tijd om naar het pakket te gaan kijken. Wat voor abonnement zou je graag willen? Wil je alleen internet, of wil je het combineren met televisie, of zelfs met telefoon? De mogelijkheden in je pakket hebben natuurlijk invloed op de uiteindelijke prijs.

 1. De snelheid

Niets zo vervelend als een trage internetverbinding. Voor velen is snel internet dan ook hoofdzaak. Heb je 40Mb of meer, dan kun je uitgaan van een goede, snelle verbinding. Gebruik je het internet minder (denk aan mailtjes sturen of af en toe een website bezoeken)? Dan heb je aan zo’n 25Mb al voldoende.

 1. Wat krijg je erbij?

De meeste internetproviders bieden je allerlei leuke extraatjes aan om je te overtuigen van hun diensten; zeker wanneer je een alles in een pakket kiest. Zo kun je denken aan een cashback, maar ook gratis diensten zoals een Wifi-service, spamfilters of antivirusprogramma’s. Hoe langer je contract loopt en hoe uitgebreider het is, hoe meer leuke extraatjes je vaak mag ontvangen. Zeker de moeite waard om ook deze bij verschillende aanbieders te vergelijken!

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?