5 tips bij het afsluiten van een internet abonnement

Zaterdag 25-05-2019
DOKKUM - Is je internet te langzaam, de service niet goed genoeg of betaal je te veel? Dan is je internet abonnement vergelijken waarschijnlijk iets wat op je to-do lijstje staat. Gelukkig is er tegenwoordig keuze genoeg; maar dat maakt het ook wel weer erg fijn om te weten waar je op moet letten! We geven je een aantal handige tips om dit proces een stuk makkelijker te maken.

  1. Hoe ontvang je jouw internet?
De eerste stap is om te kijken hoe jij je internet ontvangt thuis. Via de telefoonlijn kun je vaak goedkope abonnementen vinden; maar is de snelheid ook niet om over naar huis te schrijven. Internet via de televisiekabel is een stuk sneller dan de telefoonlijn, maar zoals we inmiddels allemaal wel weten is internet via de glasvezel het snelst; hoewel dit nog niet voor alle huishoudens in Nederland beschikbaar is. Door je internet abonnement te vergelijken kun je direct zien welke mogelijkheden er zijn op jouw adres.

  1. Kies het juiste pakket
Nu je weet welke vormen van internet beschikbaar zijn op jouw adres, is het tijd om naar het pakket te gaan kijken. Wat voor abonnement zou je graag willen? Wil je alleen internet, of wil je het combineren met televisie, of zelfs met telefoon? De mogelijkheden in je pakket hebben natuurlijk invloed op de uiteindelijke prijs.

  1. De snelheid
Niets zo vervelend als een trage internetverbinding. Voor velen is snel internet dan ook hoofdzaak. Heb je 40Mb of meer, dan kun je uitgaan van een goede, snelle verbinding. Gebruik je het internet minder (denk aan mailtjes sturen of af en toe een website bezoeken)? Dan heb je aan zo’n 25Mb al voldoende.

  1. Wat krijg je erbij?
De meeste internetproviders bieden je allerlei leuke extraatjes aan om je te overtuigen van hun diensten; zeker wanneer je een alles in een pakket kiest. Zo kun je denken aan een cashback, maar ook gratis diensten zoals een Wifi-service, spamfilters of antivirusprogramma’s. Hoe langer je contract loopt en hoe uitgebreider het is, hoe meer leuke extraatjes je vaak mag ontvangen. Zeker de moeite waard om ook deze bij verschillende aanbieders te vergelijken!

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie