627 euro voor inventaris van kliniek in Malawi

Zaterdag 09-02-2019
OUDWOUDE - Zaterdagavond was er in Hústerwâld in Oudwoude een optreden van Toneelvereniging Bienze Westra. Zij speelden het toneelstuk “Festrûn”. De entree gelden en de opbrengst van de verloting was voor World Servants in Kollum.

De aanwezigen hebben volop genoten van het toneelstuk met veel spannende momenten. Na afloop werd de toneelvereniging door Roeland Westra hartelijk bedankt voor het prachtige optreden en kregen allen een bloemetje uitgereikt. Daarna werd bekendgemaakt dat World Servants maar liefst een bedrag van 627 euro kan bijschrijven.

Project in Malawi
Het geld zal besteed worden aan het inventaris van een kliniek in Malawi. De afgelopen jaren is er met medewerking van World Servants Kollum een school, een kliniek en drie huizen voor medisch personeel gebouwd samen met de lokale gemeenschap van Mafumphizi in Malawi. Het heeft lang geduurd voor er voldoende water kon worden aangeboord. Pas de afgelopen zomer is men erin geslaagd (na het inzetten van een zeer professionele boorinstallatie) een voldoende watervoorraad voor de kliniek te vinden. Op dit moment legt de plaatselijke bevolking de laatste hand aan de bouw van een watertoren, waarop een groot watervat kan worden geplaatst. Met een pomp op zonne-energie kan de kliniek dan over het nodige water beschikken.

Het moment dat de hele kliniek kan worden gebruikt komt steeds dichterbij. Het enige wat er op dit moment nog ontbreekt is voldoende inventaris voor de kliniek. Van de opbrengst van o.a. deze actie gaat World Servants deze inventaris financieren.

terug naar overzicht
627 euro voor inventaris van kliniek in MalawiVerloting met prachtige prijzenKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jantsje Wiersma

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie