Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel harmoniseren schulddienstverlening · Foto('s): 

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel harmoniseren schulddienstverlening

donderdag 14 januari 2021

BURGUM/BUITENPOST – Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen voeren sinds 1 januari van dit jaar de schulddienstverlening gezamenlijk uit. Tot voor kort deed Achtkarspelen dat  volledig in eigen beheer. InTytsjerksteradiel lag de uitvoering volledig bij Kredietbank Nederland.  

Vaak blijkt dat wanneer een inwoner gebruik maakt van schulddienstverlening ook hulp op andere gebieden nodig is, zoals bij geldregelingen voor minima of ondersteuning bij het vinden van een baan. Door een integrale aanpak verwachten beide gemeenten inwoners nog beter te kunnen helpen om zo veel mogelijk zelfredzaam te worden. Zij willen hun inwoners hierbij nog beter ondersteunen.

Kredietbank Nederland voerde de schuldhulpverlening de afgelopen jaren naar tevredenheid uit. De kennis en expertise op het gebied van schuldregelingen zal dan ook in de nieuwe situatie worden ingezet voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Op het moment dat er sprake is van problematische schulden zal Kredietbank Nederland worden ingeschakeld voor een oplossing voor deze schulden. De collega’s schulddienstverlening blijven ook gedurende dit traject contactpersoon voor de inwoners van beide gemeenten.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?