Acro teams Turn- en Gymsport Dokkum halen limiet halve finale NK

Dinsdag 21-01-2020
TER APEL - Zaterdag 18 januari mochten de acro C teams van Turn- en Gymsport Dokkum knallen tijdens hun eerste plaatsingswedstrijd (Groningen Friesland en Drenthe). Op het landelijke C niveau laten teams twee maal een oefening zien aan de jury; tempo en balans.

Beide senior trio’s hebben de limiet voor doorstroming naar de halve finale gehaald. Aukelies IJbema Anna Nuveld en Jannet van der Meulen zijn zesde geworden en Marieke de Beer Jildou Kootstra en Nessa van der Wal negende.

De junioren duo’s van Dokkum Arwen Bo de Jager en Nynke de Jong hebben alleen balans gedaan deze wedstrijd i.v.m. blessure en lieten zien dat ze alle elementen voor balans al prima beheersen. De zusjes Mellanie en Dorinda Mertens komen uit in dezelfde categorie en zijn op een mooie negende plek uitgekomen.

Suzanne de Beer en Melissa Stuivenolt werden in een zeer sterk deelnemersveld negende bij de senioren, helaas miste dit team op 0,08 de limiet. Jacqueline Osinga en Alyssa Zeilinga hadden een val in de tempo oefening wat de nodige aftrek opleverde.

Op 8 februari is de volgende wedstrijd voor deze teams in Gramsbergen.

terug naar overzicht
Acro teams Turn- en Gymsport Dokkum halen limiet halve finale NK
© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie