Actie Skjin Wetter in Kollum · Foto('s): eigen foto's
  eigen foto's

Actie Skjin Wetter in Kollum

woensdag 09 oktober 2019

Zaterdag 12 oktober a.s. organiseren drie verenigingen uit Kollum een schoonmaakdag in samenwerking met de Friese Milieu Federatie. Plaatselijk Belang, de Watersportvereniging en de Vogelwacht gaan in het kader van de provinciale actie Skjin Wetter aan de slag om afval in en rond het water te verzamelen. De gemeente Noardeast-Fryslân en Raderwerk verlenen ondersteuning en zorgen voor de afvoer van de rommel.

De actie Skjin Wetter vindt plaats op zeven locaties in Friesland. De Friese Milieu Federatie organiseert allerlei activiteiten tijdens deze schoonmaakdag. In Kollum zal de kunstenaar Machiel Braaksma op het 1250-veld die dag een kunstwerk maken van afval dat opgehaald wordt. Het publiek en vooral de kinderen mogen hierbij helpen. Het publiek wordt ook uitgenodigd te raden hoeveel afval deze dag op de zeven locaties verzameld is. Er zullen vier duikers helpen om afval van de bodem op te halen.

In het voorjaar werd de ‘Himmeldei’ afgelast vanwege slecht weer. We hopen nu op mooi weer, maar ook als dat tegenzit, gaat het deze keer door. Het succes staat en valt met de vrijwilligers die zaterdag mee willen helpen, ’s ochtends en ‘s middags of een deel daarvan. We verzamelen om 10.00 uur in het havengebouw van de watersportvereniging. De centrale plek van de actie is bij de driepuntsbrug achter Meckama State. Wethouder Engbert van Esch van de gemeente Noardeast-Fryslân doet de aftrap. Tussen 12.30 en 13.30 uur is er een gezamenlijke lunch. We stoppen om 15.30 uur. Graag tijdig aanmelden i.v.m. de catering via info@vogelwachtkollum.nl.

Actie Skjin Wetter in Kollum · Foto('s): eigen foto's
Actie Skjin Wetter in Kollum · Foto('s): eigen foto's
  eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact