Afscheid drie redactieleden Foestrumer

Vrijdag 07-12-2018
WESTERGEEST - Donderdagavond was voor een drietal redactieleden van dorpskrant de Foestrumer de laatste redactievergadering. Jappie de Bruin en Oebele Bijlstra redactieleden van het eerste uur (1990) en Jantsje Wiersma sinds 1992, vonden het tijd worden voor verjonging van de redactie en dat is gelukt.

De nieuwe redactieleden, te weten Alie Hoekstra, Heine de Bruin en Mariska Talma nemen met ingang van 1 januari 2019 het stokje over. Pieter Bosch blijft zitten als redactielid. Jan en Tryntsje Meijer zorgen er ook al vanaf de beginjaren voor dat de dorpskrant bij iedereen in Westergeest bezorgd wordt.

De dorpskrant bestaat bijna 30 jaar en komt nog steeds 4 keer per jaar uit. Naar aanleiding van een vraag in de ledenvergadering van Plaatselijk belang in 1990 is men begonnen met het maken van de eerste Foestrumer in A4 formaat. Daarna is het A5 formaat geworden en ook de omslag is verfraaid.
In de beginjaren moesten de redactieleden door te knippen en te plakken het concept maken en dan werd het gedrukt op de oude stencilmachine door Jan Burghout uit de Westereen. In 1996 is de krant een aantal jaren gedrukt door de Copyshop in De Westereen. Na verloop van tijd is het overgegaan naar Drukkerij All Print uit Dokkum. De kwaliteit is in die jaren erg verbeterd. Foto’s zijn nu haarscherp, maar dat was in de beginjaren niet het geval.

De dorpskrant wordt nog steeds gratis huis aan huis bezorgd. De opbrengsten van de advertenties in de dorpskrant zorgen er voor, dat dit mogelijk is. Hopelijk kan dit nog heel wat jaren zo doorgaan, dat is de wens van de vertrekkende redactieleden.

terug naar overzicht
Afscheid redactieleden Jappie de Bruin, Jantsje Wiersma, Oebele Bijlstra
© Foto's: Mient Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie