Afvallen zonder te sporten · Foto('s): 

Afvallen zonder te sporten

dinsdag 07 mei 2019

Wil je afvallen zonder sporten? Wij helpen je graag verder. Hier vind je een aantal tips, waarmee je direct aan de slag kunt, zo wordt het gemakkelijker om gewicht te verliezen en lukt het om het afvallen vol te houden. Hierdoor is de kans klein dat je een terugval krijgt en op het oude gewicht komt.

Vermijd geraffineerde koolhydraten

In bewerkte voeding vind je veel koolhydraten. Het is van belang om deze te vermijden. Denk aan koolhydraten in de vorm van suikers of koolhydraten, die je terugvindt in brood en pasta. Door met name geraffineerde koolhydraten te vermijden, is de kans groter dat je op een gezond gewicht komt. In natuurlijke voeding vind je namelijk veel minder bewerkte koolhydraten. Daarnaast is natuurlijke voeding rijk aan belangrijke bouwstoffen, vitamines en mineralen die ons lichaam nodig heeft om in topvorm te zijn.

Drink voldoende water

Door veel water te drinken, blijf je gehydrateerd. Zo ziet jouw huid er mooier uit en werken alle processen in ons lichaam nog net ietsje beter. Ook voorkom je bij het drinken van water dat er overtollige suikers in jouw lijf komen. Deze kom je met name in vruchtensap en frisdrank tegen. Zonder dat je het merkt, drink je gedurende dag gemakkelijk 50 tot 100 gram aan vloeibare suiker. Iets dat gemakkelijk te voorkomen is door water te drinken. Wil je af en toe genieten van een kopje koffie of thee? Dan kan dat ook.

Doe op een slimme manier boodschappen

Wanneer je start met een gezond voedingspatroon, is het belangrijk je te realiseren dat dit in de supermarkt begint. Door uitsluitend gezonde voeding in te kopen, is dat kans kleiner dat je iets verkeerds eet. Om hier een bepaalde discipline in aan te brengen, is het goed om vooraf een boodschappenlijstje te maken. Wijk daar niet van af als je naar de supermarkt gaat. Op deze manier is de kans het grootst dat je gezonde voeding eet.

Eet op de juiste momenten

Om een gezond gewicht te bereiken, is het belangrijk om op de juiste momenten te eten. Zo kun je een gezond gewicht bereiken en behouden. Probeer op bepaalde momenten niet te eten en dit op andere momenten juist weer wel te doen. Tijdens een periode van schaarste, stapt jouw lichaam over naar het verbranden van vet en kun je gewicht verliezen. Als je gedurende dag blijft eten, zal de suikerspiegel hoog blijven en krijg je trek als de suikerspiegel daalt. Door af en toe niet te eten, gaat jouw lichaam daaraan wennen en is het eenvoudiger om een gezond voedingspatroon aan te houden. De kans dat je meer eet dan nodig wordt kleiner. Dit heet: intermittent fasting. In verschillende studies zijn de positieve effecten van intermittent fasting aangetoond.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact