Afvalscheiding Noardeast-Fryslân, Insectenfestival en coöperatie huisartsen in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Afvalscheiding Noardeast-Fryslân, Insectenfestival en coöperatie huisartsen in WNS

zaterdag 13 juli 2019

Bij het programma De Weekend Nieuwsshow kwam zaterdag PvdA raadslid Gryte Schaafstal (Noardeast-Fryslân) langs om te praten over het overstappen van raadsleden naar een andere partij. Zij sprak van een landelijke probleem en vindt dat leden die overstappen hun zetel moeten teruggeven aan de partij.

Wethouder de Graaf (N-F) vertelde over de campagne die inzet op een betere afvalscheiding. Het volgens haar goed in de gemeente, maar het kan altijd nog beter. Marijke Roskam (PvdA provincie Fryslân) gaf uitleg over de oproep van haar partij om met gaswinning onder de Waddenzee te stoppen tot de uitkomst van de parlementaire enquête over de mijnbouw.

Ondernemer van de week was restaurant Lauwersland uit Oudwoude. Edwin van der Werf vertelde over zijn bedrijf. Er was aandacht voor de Fryske Wâldenrit die georganiseerd is door Veteranen Motor Club uit Surhuisterveen. Huisarts Wim Douma uit Kollum kwam naar de studio om te vertellen over de coöperatie die zij als huisartsen in Noardeast-Fryslân hebben opgericht. Bijna alle huisartsen zijn er al bij aangesloten.

De organisatie van de Omloop in Ternaard werd gebeld. Het was nog spannend of die door kon gaan, maar uiteindelijk waren er toch genoeg wielrenners die mee wilden doen met de omloop. Nagepraat werd er ook met Steven de Jong over het succes van de voorstelling Het Kollumer Oproer en zijn idee om dit stuk te verfilmen.

Op locatie deed Janneke de Boer verslag van het insectenfestival bij De Kruidhof in Buitenpost. Zij sprak onder andere met de organisatie en een bijenhouder. Ook had Lammert Brouwer een reportage bij de radiomakers van Ielslikkers FM in Feanwâlden.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

Afvalscheiding Noardeast-Fryslân, Insectenfestival en coöperatie huisartsen in WNS · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?