Bedrijventoernooi VVZ en Bad Billy Blue maken samen feest in De Westereen · Foto('s): eigen foto
  eigen foto
zaterdag
22
juni

Bedrijventoernooi VVZ en Bad Billy Blue maken samen feest in De Westereen

zondag 09 juni 2019
Locatie: De Westereen
Begin datum: zaterdag 22 juni 2019 00:00

Zaterdag 22 juni is er volop feest bij het multifunctionele centrum in De Westereen. Het jaarlijks terugkerende bedrijventoernooi van de voetbalvereniging Zwaagwesteinde viert zijn 10e editie, een jubileum waar meer dan 30 teams zich voor hebben aangemeld. Naast het evenement op het sportpark organiseert het Badhús de derde editie van het Bad Billy Blue festival.

Beide organisaties zijn lovend over de samenwerking van de afgelopen jaren, ondanks dat de invulling van beide evenementen zeer van elkaar verschillen. De wedstrijden van het bedrijvenvoetbaltoernooi vinden plaats tussen 11:00 en 16:00 uur met aansluitend muziek in de feesttent. Het comité die deze dag organiseert; “Wij hebben dit jaar goed uitgepakt, om te vieren dat dit de 10e keer is.

Daarom hebben we niet alleen artiesten geboekt zoals Gaatze Bosma en De Doelleazen, dit zijn mannen die een geweldig feestje bouwen met het publiek, maar voor deze jubileumeditie hebben we ook een internationale artiest uitgenodigd. Deze houden we nog even geheim. Wel kunnen we verklappen dat er ook speciale gasten komen. Wij zijn zeer vereerd om voormalig internationale scheidsrechter Jan Dolstra welkom te heten, wie kent deze man niet. Het jubileumtoernooi wordt via de radio live uitgezonden door de streekomroep RTV NOF.

Het Badhûs opent vanaf 14:00 uur de derde editie van het “Bad Billy Blue festival”. In de volksmond inmiddels het BBB festival genoemd. Ook dit jaar verwacht de organisatie dat het country/bluegrass/rockabilly festival weer veel publiek trekt. Net als vorige jaren zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er spelletjes en luchtkussens voor de jeugd, heerlijke (cocktail)drinks, food en USA- cars van de Throttleheads.

Maar bovenal zijn er weer grootse bands gecontracteerd voor de muzikale omlijsting van dit unieke festival. De lokale band Road To Nowhere mag niet ontbreken. Rockabilly band The Black Ravens zorgen voor een swingende jaren ‘50/‘60 party waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan, tevens zijn ze in voor blues, rock en roll en country. De grootste inspiratie voor deze band zijn The Stray Cats, Carl Perkins en Elvis Presley in zijn jonge jaren. Dit zorgt dan ook voor veel variatie in de nummers.

Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren. In oktober staat de band in de finale van de Dutch Blues Challenge.

Shabby Cabs speelt lekker in het gehoor liggende Americana”. Van huiskamers tot festival mainstages, Shabby Cabs is van alle markten thuis en heeft het vermogen om zich aan elke gelegenheid aan te passen. Met verschillende akoestische en elektrische gitaren, mandoline, mondharmonica en meerstemmige zang, zorgt Shabby Cabs ervoor dat elke luisteraar recht in het hart geraakt wordt.

En tot slot Tess and her Highway Patrol is een graag geziene Rockabilly band, die van menig festival een feestje weet te maken en dat is wat de essentie van dit festival is, een feestje voor iedereen. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk en daardoor laagdrempelig. De organisatoren van de beide evenementen verwachten hierdoor een gezellige drukte. “Het voordeel is dat bezoekers van het ene evenement naar het andere kunnen stappen. Wij zien dan ook dat er veel gezinnen komen die niet alleen een leuk potje voetbal willen zien, maar ook even relaxen met heerlijk muziek op het podium bij het festival terwijl de kinderen zich vermaken bij de kinderactiviteiten. Deze dag draait op vrijwilligers zowel vanuit de voetvalvereniging als ook bij het Badhús. Veel enthousiaste mensen die een leuk evenement willen organiseren. Wij hopen dan als gezamenlijke organisatoren dat het voor beide evenementen weer een geslaagde dag gaat worden”.

  eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 10:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 10:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact