Insectenfestival in de hortus van Fryslân · Foto('s): 
zaterdag
13
juli

Insectenfestival in de hortus van Fryslân

donderdag 27 juni 2019
Locatie: Buitenpost
Begin datum: zaterdag 13 juli 2019 00:00

De Kruidhof, hortus van Fryslân in Buitenpost organiseert op zaterdag 13 juli 2018 een insectenfestival. Deze dag staat bol van activiteiten rondom bijen en andere insecten. Het is een educatief festival voor jong en oud waarin beleven, doen en leren centraal staan. De entree voor volwassenen en 65+ bedraagt 4 euro. Voor kinderen tot en met 11 jaar wordt 2 euro betaald. 

Tijdens dit festival voor jong en oud op zaterdag 13 juli staat alles in het teken van het verdwijnen van insecten in onze directe omgeving. Weten we eigenlijk wel waarom insecten zo belangrijk en nuttig voor ons zijn? En hoe zorgen we er voor dat er niet nog meer insecten verdwijnen? Door bezoekers de waarde van insecten te laten ervaren door middel van miniworkshops, rondleidingen, verhalen en informatie wil De Kruidhof mensen bewustmaken van hun eigen gedrag en mogelijkheden om zelf iets te doen.

Er zijn rondleidingen naar de bijenstal en de imker vertelt over het belang van imkeren en laat je heerlijke honing proeven. Kinderen kunnen op zoek naar insecten in de composthoop en deze insecten daarna knutselen van klei.  Ze kunnen zoeken naar waterdiertjes in de vijver en een insectenpotje maken.

Het IVN en Natuurmonumenten geven informatie en BAware geeft een workshop zaadknikkers maken en kijkt mee naar de grondsoort en de biodiversiteit in je eigen omgeving. Er is een verhalenverteller, mensen kunnen het Oratorio met hommelgeluiden bezoeken, kinderen kunnen geschminkt worden en met een VR-bril op kun je ervaren hoe je leeft als een hommel.

Een van de schrijfsters van het boek Avontuurlijk Tuinieren daagt je uit de TuinTest te doen: ben jij al een avontuurlijke tuinier? Met een gids is er een rondleiding door de tuinen langs bijvriendelijke planten.

In de Verkooptuin kun je informatie krijgen over het grote assortiment bijvriendelijke planten en kruiden en het insecten-vriendelijk aanplanten van je eigen tuin. In Het Tuincafé kun je genieten van huisgemaakte lekkernijen. Kortom, een boordevol programma gericht op insecten.

 

  

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact