Première voor de Band of Bretelers · Foto('s): Jorrit de Jong
  Jorrit de Jong
zaterdag
04
januari

Première voor de Band of Bretelers

maandag 09 december 2019
Locatie: Nes
Begin datum: zaterdag 04 januari 2020 00:00

Het nieuwe jaar begint in Theaterkerk Nes met een bijzondere première. Op zaterdagavond 4 januari vanaf 20.00 uur geeft zanger Gerrit Breteler een nieuwjaarsconcert samen met zijn zoon Hylke (17) en schoonzoon Durk Slager (26). Peter van der Zwaag begeleidt de muzikanten op de piano.

,,Het idee om met mijn vader op te treden ontstond vorig jaar tijdens de boekpresentatie van mijn zus, Anne-Goaitske’’, vertelt Hylke. ,,Daar zongen wij samen een nummer. De programmeur van ’t Readtsjerkje vroeg vervolgens of wij daar samen wilden optreden.’’ Ondertussen kwam ook Durk Slager uit Oosternijkerk in beeld. Hij heeft gitaarspelen als hobby. ,,Het was in eerste instantie de bedoeling dat ik één nummer zou meespelen op de gitaar, maar dat werden er steeds meer’’, lacht Durk.

Peter van der Zwaag begeleidt Gerrit Breteler al tien jaar op de piano. Hij is daarnaast onder andere vaste pianist van Willeke Alberti. Gerrit: ,,Ik ben heel blij met Peter. Hij zorgt voor de stabiele basis in onze groep. De muzikale energie die hij met zich meebrengt is onontbeerlijk.’’ Zowel Gerrit als Peter vinden het belangrijk om de jonge muzikanten op deze manier een podium te geven. Peter: ,,Het is mooi om te zien hoe het stokje wordt doorgegeven van vader op zoon.’’

Het repertoire bestaat vooral uit nummers die ze zelf mooi vinden. Hylke heeft de meest nummers uitgezocht. ,,Van de Eagles en Tom Waits tot Folk en Frysk. Het zijn vooral veel nummers van singer-songwriters. Zo zingen we ook het nummer ‘Father and Son’ van Cat Stevens’’, vertelt Hylke. Gerrit Breteler: ,,Ja, dat nûmer moat der wol by. Dat kin net oars.’’ Meer informatie en ticketverkoop, zie: www.theaterkerknes.nl

  Jorrit de Jong

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?