Super Lauwersmeer viert 50-jarig jubileum met jubileumdag · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
zaterdag
05
oktober

Super Lauwersmeer viert 50-jarig jubileum met jubileumdag

donderdag 03 oktober 2019
Locatie: Noardburgum
Begin datum: zaterdag 05 oktober 2019 00:00

Dit jaar viert Super Lauwersmeer haar 50-jarig jubileum. En dat laat de jachtbouwer niet ongemerkt voorbijgaan. Hoogtepunt vormt de jubileumdag op zaterdag 5 oktober. Die dag is iedereen welkom voor een kijkje achter de schermen van de jubilerende jachtbouwer.

De geschiedenis gaat terug tot 1969. Het jaar waarin op een boerenerf onder een boom de allereerste ‘Lauwersmeer’ werd gebouwd. Destijds had niemand gedacht dat dit stalen vaartuigje de basis zou leggen voor een werf waar een halve eeuw later droomjachten ontworpen, gebouwd en opgeleverd worden.

Een dergelijke mijlpaal moet gevierd worden. Op zaterdag 5 oktober is het dan ook feest in Noardburgum (Rijksstraatweg 80). Op de werf gaan de deuren wagenwijd open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen. Van 10.00 – 16.00 uur staat het team van Super Lauwersmeer klaar om geïnteresseerden rond te leiden door de hallen waar de casco’s worden gelast, waar de rompen worden gespoten, de techniek wordt ingebouwd en waar het interieur deel voor deel met de hand wordt gecreëerd.

Om er een waar Super Lauwersmeer-festijn van te maken, reist een groot aantal klanten met hun Super Lauwersmeer-jacht af naar de werf. Zo ontstaat er in de thuishaven een prachtig beeld van 50 jaar passie voor perfectie. Een nautische ambiance vol geschiedenis die u niet wilt missen.

 

  Eigen foto

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?