Alles wat je moet weten over Amazon · Foto('s): 
RECLAME

Alles wat je moet weten over Amazon

donderdag 23 april 2020

Sinds kort is Amazon naar Nederland toegekomen. De internetgigant is wereldwijd een ontzettend grote speler, maar wat heb je daar als consument eigenlijk aan? Dat is wat je in dit artikel terug kunt lezen. Zo worden de voordelen behandelt en vertellen we je iets over de marketingtechnieken die je op het platform tegen zult komen. Lees dus gauw door!

Hoe Amazon marketing werkt

Amazon is volledig online. Dit betekent dat Amazon marketing onder online marketing valt en idealiter ook zo bekeken wordt. Je hebt zelfs Amazon SEO, waarbij verschillende productpagina’s binnen de website van Amazon zo hoog mogelijk in de zoekresultaten proberen te staan wanneer jij bijvoorbeeld op de website naar een specifiek product zoekt. De kans dat je een product koopt dat je op de eerste pagina tegen komt is namelijk veel groter dan dat je een product van de 4e pagina aanschaft. Daarnaast zijn ook advertenties binnen Amazon mogelijk, dus die zul je ongetwijfeld ook tegen gaan komen indien je gebruik maakt van het platform.

De voordelen van Amazon

Er zitten voor jou als consument een aantal voordelen aan het platform van Amazon. Deze zijn hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Prime

Amazon biedt een soort abonnement aan. Dit abonnement heet Amazon Prime. Hiermee krijg je verschillende voordelen, zoals gratis verzending bij veel producten, een stapel korting en nog allerlei andere zaken. Omdat Amazon ontzettend diverse artikelen verkoopt haal je hier vrijwel altijd voordeel uit.

  • Een uitgebreid aanbod

Het zojuist benoemde uitgebreide aanbod zorgt er ook voor dat je voor bijna alles op één plek terecht kunt. Van toiletpapier tot een nieuwe fietsketting, Amazon heeft het. Je kunt het gemakkelijk in je winkelmandje stoppen, maar je moet er wel rekening mee houden dat veel producten ook van verschillende verkopers afkomstig zullen zijn. Deze komen dan niet op hetzelfde moment binnen.

  • Lage prijzen

Voor consumenten is de hevige concurrentie op Amazon een goed teken. Veel verkopers bieden hun producten voor een lagere prijs aan dan op andere plaatsen of via andere kanalen het geval is. Dat komt omdat er veel onderlinge concurrentie is op Amazon, zeker met betrekking tot bepaalde productcategorieën zoals fitness of kleding. Zo kun je soms koopjes vinden!

Op de hoogte

Nu weet je alle belangrijke dingen die er over Amazon te weten zijn. Ga je nu ook gebruikmaken van Amazon of juist niet? Dat is natuurlijk helemaal aan jou!

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio