Alternatief voor deelnemers afgelaste Cityswim Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Alternatief voor deelnemers afgelaste Cityswim Dokkum

zaterdag 18 augustus 2018

Programma rond doorkomst Maarten van der Weijden gaat wel door Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Cityswim in Dokkum rondom de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, mogen als alternatief zonder inschrijfkosten meedoen met het Grachtzwemmen op zondag 9 september tijdens de Admiraliteitsdagen.

Dat heeft Rotary Dokkum zaterdag in overleg met de organisatie van het Grachtzwemmen besloten, nadat gister bekend werd dat Cityswims in alle elf steden zijn afgelast, vanwege de slechte waterkwaliteit. Ruim 150 deelnemers hadden zich ingeschreven om mee te doen aan de Cityswim in Dokkum, mede georganiseerd door Rotary Dokkum.

“We vinden het heel spijtig dat het meezwemmen rond de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in Dokkum niet doorgaat. Met dit alternatief willen we het leed wat verzachten”, zegt Gert Oonk namens de organsatie.

Podiumprogramma vervroegd naar 6.30 uur

Maarten van der Weijden zwemt wel en is op dit moment bezig met zijn 11stedenzwemtocht, waaraan hij vrijdag begon. Hij verwacht maandagochtend rond 7.30 in Dokkum op het keerpunt in het Kleindiep te zijn. Het podiumprogramma op de Zijl rond de doorkomst van Maarten van der Weijden in Dokkum, gaat gewoon door, maar begint eerder: al om 6.30 uur. Verschillende sprekers zijn uitgenodigd hun verhaal te doen: patiënte en liedjesschrijfster Lisanne Spaander; longarts en columnist Sander de Hosson; schrijfster Anke van Haften en Olympisch kampioen volleybal en geboren Dokkumer Jan Posthuma. Er is een presentatie en uitleg over onderzoek naar kanker, en het geheel wordt opgeluisterd met muziek. Publiek is welkom.

Grachtzwemmen Admiraliteitsdagen als alternatief

Het Dokkumer Grachtzwemmen is een zwemevenement met twee afstanden, dat jaarlijks georganiseerd wordt door ZPC de Granaet en Lionsclub Bonifatius. Het vindt plaats op zondag 9 september tijdens de Admiraliteitsdagen. De eerste afstand is ‘Het Keerpunt van Dokkum’, een tocht van 500 meter door het Grootdiep. De tweede afstand is ‘De Nautische Mijl van Dokkum’, een tocht van 1.852 meter door het water van het noordelijke deel van de Dokkumer bolwerken. De afstanden zijn daarmee vergelijkbaar met de afstanden van de Cityswim. Deelnemers worden over deze alternatieve deelname geinformeerd door de Maarten van der Weijden foundation.

Achtergrondinformatie
Maarten van der Weijden zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Zijn ultieme doel is het zwemmen van de 11stedenzwemtocht. Daarom zwemt hij van 18 tot en met 20 augustus bijna 200 kilometer langs 11 steden in Friesland. De 11stedenzwemtocht is een initiatief van de Maarten van der Weijden foundation. Voor meer informatie kijk op www.11stedenzwemtocht.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?